avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... primirea pensiei pe o alta adresa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

primirea pensiei pe o alta adresa

buna ziua
am si eu o intrebare-parintii mei sunt pensionari ,au pe buletin adresa in bucuresti ,dar ei sau mutat la fratele meu in judetul giurgiu,daca nu au mutatie{fratele meu nu le face}pot face o cerere la casa de pensii sa primeasca pensia unde stau acum ca nu pot veni luna de luna la bucuresti,mama fiind paralizata .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:26, 17 Aprilie 2013
Buna ziua, tatal meu si-a schimbat domiciliul de cateva luni dar nu isi face mutatia deoarece a auzit ca daca depune actele pentru schimbare buletin etc, nu mai ia pensie cateva luni, nu stiu daca e corect ce a auzit avand in vedere ca pensia ii vine pe card.

Transferul dosarului de pensie nu afecteaza plata drepturilor, in nici un caz.
In cazul transferului dosarului de pensie, transmiterea dosarelor si a celorlalte documentatii catre casa de pensii destinatara se face in maxim 30 de zile de la data inregistrarii cererii de transfer.


Conform procedurilor de comunicare la plata, casa teritoriala care inregistreaza acest dosar in evidentele sale are obligatia sa verifice dosarul administrativ, venit prin transfer, sa valideze punctajul mediu anual si sa comunice la plata pentru a se achita drepturile de pensie pensionarului in cauza.
Verificarea este necesara pentru a nu se introduce, eventual, in baza de date informatizata a casei teritoriale de pensii informatii eronate care ar putea sa afecteze, pe termen lung, drepturile de pensie ale celui venit prin transfer.
Asadar, casa de pensii care primeste dosarul de pensie va proceda la verificarea dosarului venit prin transfer, va emite si va comunica decizia de pensie, precum si transmiterea catre sistemul central de plati a modalitatii de plata prin banca, incepand cu luna de plata comunicata de casa expeditoare. Facem precizarea ca plata drepturilor de pensie se va efectua de catre casa expeditoare pentru o perioada de inca 3 (trei) luni calendaristice.


26-02-2013 16:11


cum trebuie sa fac ca sa imi transfer pensia de la focsani la brasov

Trebuie sa va adresati casei judetene de pensii care achita pensia cu o cerere in vederea transferarii drepturilor de pensie in alt judet, respectiv in Brasov. De asemenea, trebuie sa depuneti o copie a actului de identitate din care sa rezulte noua adresa si un talon de pensie.

27-02-2013 14:36


Sursa:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu pensie urmas emma_c emma_c Buna ziua, Copilul meu beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui sau. Intre timp am schimbat domiciliul intr-un alt judet si nu stiu cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie dintr-un oras in altul marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna seara, am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. asta iarna am luat bunica din Bucuresti si am adus-o la mine (in alt oras), pana acum am avut ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar pensie la domiciliul nou in alt judet paicaflorica paicaflorica Va multumim ca existati Am cumparat o locuinta in alt judet,luna viitoare urmeaza sa incheiem contractul vanzare cumparare.Pensia o ridic cu cardul.Va rog sa ... (vezi toată discuția)