Va multumesc de raspuns. De fapt am fost imediat in august sa-mi depun dosarul dar mi l-au tot amanat si respins si am avut un nr de inregistrare din luna august. M-au sunat la sfarsitul lui octombrie cand am dus dosarul complet ca nu mai poate sa-mi pastreze nr de inregistrare din august si mi l-au schimbat cu unul din luna noiembrie, probabil scopul a fost sa nu mai imi dea somaj. Nu stiu as putea sa fac contestatie ca mi-au schimbat nr de inregistrare sau e in zadar?
Si inseamna ca din ceea ce imi spuneti dvs. ca nu mai am dreptul la somaj pentru ca au trecut 12 luni de cand firma a inceput procedura de insolventa.
Va dati seama ca nu aveam cum sa incep procedurile de somaj atunci pe 24.09.2012 pentru ca inca eram in concediu de crestere a copilului si mi s-a terminat abia anul acesta pe 15.08.2012. Eu mi-am depus dosarul imediat ce am terminat concediul dar din cauza acestei decizii am tot fost amanata.
Chiar nu ma asteptam la asta. Dar daca firma este inca in proces de insolventa si inca nu s-a dat decizia se mai aplica ceea ce mi-ati spus dvs?
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsurilor si sper ca am inteles corect ca nu mai am dreptul la somaj cu toate ca sper sa mai am o sansa.
Dar mi-au spus ca daca am decizia cu data intrarii in insolventa adica 24.09.2012 nu am dreptul la somaj. E adevarat? Ca nu stiu cum sa fac in continuare, simt ca ma bat cu morile de vant.
Si ca trebuie neaparat sa-mi schimbe decizia ca practic atunci cand ti se termina concediul de crestere a copilului firma ar trebui sa dea decizie de incepere a activitatii dar in cazul firmei intrate in insolventa ar trebui sa-mi dea decizia de incetare a contractului de munca din cauza falimentului. Asa mi-au justificat.
Sincer daca as sti o lege, ceva, cu care sa ma duc la ei si sa le dau in cap cu ea sa-i contrazic ar fi bine, dar nu prea ma pricep unde sa caut.
Credeti ca ma puteti ajuta?
Am o mare nelamurire si nu mai stiu pe ce cale sa o iau si pe cine sa intreb asa ca am decis sa apelez si la dvs.
In timp ce ma aflam in concediu de crestere a copilului, deci contractul de munca este suspendat, firma a intrat in insolventa. Pe 24.09.2012 s-au dat deciziile de incetare a contractelor de munca ale angajatilor firmei si mi-au dat si mie una.
Avand in vedere ca firma a dat faliment iar eu nu am unde sa ma intorc la munca dupa terminarea concediului de crestere a copilului, imi da dreptul la somaj.
Acum problema cea mare cu dosarul meu de somaj e ca decizia de incetare a contractului de munca, mi-au spus dansii, nu trebuia data pe 24.09.2013, pt ca eu aveam contractul suspendat si eram in concediu, ci cu data de 16.08.2013 deoarece pe 15.08.2013 mi s-a terminat concediul de crestere a copilului.
Vreau sa stiu daca e corect ce mi-au spus cei de la AJOFM si cine e responsabil de modificarea decizie, avand in vedere ca e falimentata.
Si am inteles ca ea trebuie modificata in revisal dar cine?
Am legatura si cu lichidatorul judiciar dar mi s-a spus ca ei doar semneaza ce documente vreau dar nu pot lucra in Revisal decizia.
Am o mare nelamurire si nu mai stiu pe ce cale sa o iau si pe cine sa intreb asa ca am decis sa apelez si la dvs.
In timp ce ma aflam in concediu de crestere a copilului, deci contractul de munca este suspendat, firma a intrat in insolventa. Pe 24.09.2012 s-au dat deciziile de incetare a contractelor de munca ale angajatilor firmei si mi-au dat si mie una.
Avand in vedere ca firma a dat faliment iar eu nu am unde sa ma intorc la munca dupa terminarea concediului de crestere a copilului, imi da dreptul la somaj.
Acum problema cea mare cu dosarul meu de somaj e ca decizia de incetare a contractului de munca, mi-au spus dansii, nu trebuia data pe 24.09.2013, pt ca eu aveam contractul suspendat si eram in concediu, ci cu data de 16.08.2013 deoarece pe 15.08.2013 mi s-a terminat concediul de crestere a copilului.
Vreau sa stiu daca e corect ce mi-au spus cei de la AJOFM si cine e responsabil de modificarea decizie, avand in vedere ca e falimentata.
Va rog daca imi puteti raspunde cat mai repede posibil ca nu stiu incotro s-o iau:((