avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand se da decizia de incetare activitate a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand se da decizia de incetare activitate a contractului de munca in cazul intrarii in insolventa a firmei, contractul fiind deja suspendat pentru concediul de crestere a copilului

Am o mare nelamurire si nu mai stiu pe ce cale sa o iau si pe cine sa intreb asa ca am decis sa apelez si la dvs.
In timp ce ma aflam in concediu de crestere a copilului, deci contractul de munca este suspendat, firma a intrat in insolventa. Pe 24.09.2012 s-au dat deciziile de incetare a contractelor de munca ale angajatilor firmei si mi-au dat si mie una.
Avand in vedere ca firma a dat faliment iar eu nu am unde sa ma intorc la munca dupa terminarea concediului de crestere a copilului, imi da dreptul la somaj.
Acum problema cea mare cu dosarul meu de somaj e ca decizia de incetare a contractului de munca, mi-au spus dansii, nu trebuia data pe 24.09.2013, pt ca eu aveam contractul suspendat si eram in concediu, ci cu data de 16.08.2013 deoarece pe 15.08.2013 mi s-a terminat concediul de crestere a copilului.
Vreau sa stiu daca e corect ce mi-au spus cei de la AJOFM si cine e responsabil de modificarea decizie, avand in vedere ca e falimentata.
Si am inteles ca ea trebuie modificata in revisal dar cine?
Am legatura si cu lichidatorul judiciar dar mi s-a spus ca ei doar semneaza ce documente vreau dar nu pot lucra in Revisal decizia.
Cel mai recent răspuns: surduluiza , utilizator 16:00, 6 Noiembrie 2013
1. In cazul in care firma este in faliment putea sa va concedieze chiar daca erati in concediu crestere copil (CCC).

2. Dupa emiterea decizie de concediere trebuia sa va inregistrati la imediat Agentia de Somaj (chiar daca erati in CCC) pentru ca dupa terminarea CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Aveati posibilitate sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data concedierii (de la 24.09.2012 pana la 24.09.2013) dar ati depasit si acest termen.

Va multumesc de raspuns. De fapt am fost imediat in august sa-mi depun dosarul dar mi l-au tot amanat si respins si am avut un nr de inregistrare din luna august. M-au sunat la sfarsitul lui octombrie cand am dus dosarul complet ca nu mai poate sa-mi pastreze nr de inregistrare din august si mi l-au schimbat cu unul din luna noiembrie, probabil scopul a fost sa nu mai imi dea somaj. Nu stiu as putea sa fac contestatie ca mi-au schimbat nr de inregistrare sau e in zadar?
Incercati o sesizare la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Va multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se da decizia de incetare activitate a contractului de munca in cazul intrarii in insolventa a firmei, contractul fiind deja suspendat pentru concediul de crestere a copilului surduluiza surduluiza Am o mare nelamurire si nu mai stiu pe ce cale sa o iau si pe cine sa intreb asa ca am decis sa apelez si la dvs. In timp ce ma aflam in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de crestere al copilului... voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna dimineata, sunt in concediu de crestere al copilului ( mai am pana in decembrie concediu) si am auzi ca nu ar ma fii obligati angajatorii sa te ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa cresterea copilului magdasimona magdasimona Buna ziua! In luna aprilie 2014 am nascut iar in august 2014 am terminat scoala postliceala la zi,beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)