avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate atim

Activitate atim

Răspuns la discuția prescriere datorie banca
Cesiunea nu cumva poate fi facuta doar pentru actiuni?
Ori un credit nu reprezinta o valoarea in partile sociale ale bancii.
In inregistrarea contabila cum se raporteaza "cesiunea" in cazul de fata?
Răspuns la discuția Legalitate parcari
Imi cer scuze pentru ca am indraznit sa pun o intrebare.

De ce s-a uitat perioada Primarului Halaicu, cand se ridicau masini timp de 2 ani, dupa acea perioada nu mai era profitabila afacerea.
Trebuia sa plateasca impozit.

Poate spune cineva ce utilitate publica are un loc de parcare, cum a fost licitat (daca tot se inchiriaza)

Daca opinia publica u spune nimic, las sa se taxeze si iesirea pe stra. Vezi taxa de la Mamaia, unde un spatiu public a fost considerat spatiu privat.

Daca spatiile dintre blocuri nu sund de domeniu public, atunci se poate si conduce fara a detine carnet de conducere, dupa conceptia celor din primarii sau a altora.

Scuze, nu mai pun intrebari, lasati-va taxati in fiecare zi.

Daca se doreste o parcare, sa se treaca la modelul suedez, doar tot l-am avut ca model, dar pe jumatate.
Răspuns la discuția Legalitate parcari
Mariana Apostol a scris:

ADP se afla sub autoritatea Consiliului local si functioneaza ca o institutie publica cu
personalitate juridica.
Aceasta elibereaza contracte de inchiriere pentru parcari si elibereaza chitante.
Case de marcat au in general societatile comerciale.


Cititi OG 28 dni 199 si Normele de aplicare. vezi gasi:
- Au obligaţia de a se dota şi de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie.
- Activităţi exceptate – Nu au obligaţia utilizării AMEF, operatorii economici care desfăşoară următoarele activităţi:
- comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri publice autorizate, livrările de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate, precum şi activităţile de jocuri de noroc desfăşurate cu mijloace tehnice de joc ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;
Răspuns la discuția Legalitate parcari
Un Consilier juridic sai avocat pentru mine reprezinta o persoana indreptatita, mai precis cunoscatoare a legislatiei.

.
Persoana indreptatita - un consilier juridic sau un avocet.
Eu consider ca strada face parte din drumul puplic definit prin Codul Rutier.
Ca atare, activitatea stradala este reglementata. Prin urmare Consiliile Locale nu au voie sa emita hotarari pentru o activitate reglementata prin lege.
A se vedea stationarea, orpirea. Ori Consiliile Locale si-au permis sa ridice autovehicolele stationate prin nerespectarea codului rutier. Acestora li se poate aplica doar sanctiunile prevazute prin Codul Rutier.
Prin definitie, parcarea este un loc special amenajat.

Din Codul Rutier redau:

14. drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt închise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;
23. parte carosabila – portiunea din platforma drumului destinata circulatiei vehiculelor; un drum poate cuprinde mai multe parti carosabile complet separate una de cealalta printr-o zona despartitoare sau prin diferenta de nivel;


Răspuns la discuția Legalitate parcari
Cred ca problema ar trebui tratata in spiritul legalitatii.
Inteleg dorinta primariei de a incasa bani dar uita si ce impact social are acest lucru, asa creeaza conflicte intre locatari fara ca primaria sa se simta vinovata.
Primaria chiar nu este responsabila?
Primaria e a cetatelor, nu stapana lor si trebuie sa rezolve situatia in asa fel incat sa produca animozitati intre locoitori doar pentru a incasa bani.
Cu ce era rau inainte cand din bun simt era respectat dreptul primului venit si era repect pentru cei ce veneau in vizita. Acum un musafir risca sa plece cu masina deteriorata.
E mai bine oare? Primaria nu are alte probleme mai arzatoare
La fel cred ca este ilegala si ridicarea masinilor, cand pentru incalcarea regulamentului de circulatie se spune concret cum se procedeaza!

As dori a aud si parerea cuiva indreptatit.
Multumesc.
Răspuns la discuția Legalitate parcari
Am intels ca ADP elibereaza contracte de inchiriere, dar am intrebat daca un spatiu de utilitate publica poate fi inchiriat.
Stiu doar ca propretatea privada este supusa inchirierii dar dupa o anumita procedura.
Ori spatiile de langa blocuri nu sunt spatii special amenajate cum este definit in regulamentul de circulatie o parcare. Prin aceasta procedura au fost inrautatite relatiile intre locatari., deoarece nu sunt suficiente spatii de parcare exista o inegalitate in dreptul de folosinta a spatiului public.

Din Normele de aplicare al OG 28 din 1999, se spune:

Art. 11. - (1) Bonurile cu valoare fixă prevăzute la art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă se tipăresc în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare privind formularele tipizate cu regim special, comune pe economie, suma fixă percepută de la client fiind pretipărită pe documentul eliberat acestuia.
(2) Vânzarea de timbre fiscale, poştale, judiciare, precum şi de rovignete, cărţi poştale sau altele asemenea, care se comercializează la valoarea nominală pretipărită pe acestea, intră în excepţia prevăzută la art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă.
Art. 12. - Activităţile de parcare a autovehiculelor şi jocurile de noroc intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă numai în cazul în care se încasează de la clienţi o sumă fixă care este pretipărită pe biletul de acces şi, respectiv, pe biletul sau produsul loteristic de participare la jocurile de noroc, eliberat clientului.
Ori in capitala sau alte localitati aceste bonuri emise pentru parcare nu au valoare fiscala.
Ma intreb, cum urmaresc cei de la finante incasarea acestor bilete care de afla in afara normelor fiscale? Mai ales ca sunt parcari si in apropierea Directiilor sau Administratiilor Finantelor publice?!?!?!

Daca mai ai nenorocul sa iti vina cineva in vvizita sa vezi ce cearta se isca intre locatari, uneori chiar cu bataie sau deteriorarea autovehicolului.
Daca ar fi conditii de parcare civilizate, locatarii un loc si eventual parcare pentru cei aflati in vizita ar fi altceva.
Cred ca doar goana dupa venituri nu este sanatoasa pentru a mentine o atmosfera placuta intre locatari.
Totul duce la deterioararea relatilor dintre locatari.

Răspuns la discuția Legalitate parcari
Am inteles , spatiul este inchiriat, dar dupa cate stiu, domeniul pulic nu poate fi inchiriat sau cesionat.
E strada, iar strada se supune legii circulatiei pe drumurile publice.
Stiu ca primaria are nevoie de bani, dar strada nu e loc de parcare cu plata, iar daca e cu plata si nu are un mod automat de plata cei ce incaseaza bani trebuie sa fie dotati cu casa de marcat.As dori un comentariu autorizat.
Cat de legale sunt parcarile platite si rezervate din fata blocului, parcari care aduc doar certuri si daune locatarilor.
Totul din dorinta primariei de a avea venituri.

Fiind domeniu public, nu se supune legii strazilor?

Cum poate avea o persoana mai multe drepturi pe un domeniu comun!

Multumesc.
.Daca refuza scutirea rtrebuie sa apelez la justitie?


Nu intru in conflict cu preverile Codului fiscal la achizitii intracomunitare?
Propritarul avand domiciliul intr-un stat comunitar?

Multumesc pentru sfat