Am inchiria un sputiu comerciala de la o persoana fizic ramana cu domiciliu in strainatate in baza unui contract de inchiriere.
In contract a omis sa treaca ca proprietaar pe sotia sa, urmare a acestui fapt la Registru comertului nu am putut declara deschiderea punctului de lucru.
Nu stiu daca pot sau nu denenta contractul deoarece scopul inchirierii este sa dexfasor activitate economica, iar datorita carentei din contract nu pot face acest lucru.
Proprietarul fiind cu domiciliul in strainatate nu vrea sa imi trimita un act noarial de la adresa de domiciliu pentru a face corectura, astfel eu raman in poguba.
Mai e un lucru pe care nu stiu daca e corect.
Contul in care trebuie sa depun contravaloarea chiriei este al altei persoane, iar suma este trecuta in valuta nu in caloare in lei, eu neputand efectua plata in valuta.
as dorii sa stiu daca aces contract intra sub incidenta schimbului iintracomunitar sau nu.
Daca proprietarul este persoana fizica si nu a declarat contractul de inchiriere la administratia financiara, acesta este anulabil. Celelalte clauze de care vorbiti, desigur pot fi si ele discutabile. Va sfatuiesc sa contactati o persoana specializata pentru a-i prezenta contractul in vederea stabilirii a ceea ce aveti de facut.
Contractul trebuie refacut si trebuie trecuta si sotia in calitate de coproprietar.
Nu trebuie trimis nimic de la notar.
Pentru ca plata catre contul unui tert sa fie valabil, solicitati o hartie prin care sa vi se indice numele si contul in care trebuie platita suma.
Solicitati o scutire de la plata chiriei pentru perioada in care nu ati putut inregistra contractul la ORC din cauza viciului contractual.