Voi incerca sa redau pe scurt povestea. Am fost dat in judecata pt. marire pensie alimentara;am cazut de acord asupra sumei, iar instanta a consemnat acest lucru.In aceiasi zi,crezind ca instanta a inteles ca eu vreau ca acesti bani sa-i dau personal, i-am dat suma pe lunile anterioare(incepind cu data la care am fost dat in judecata), iar in lunile urmatoare, timp de 6 luni am facut la fel ( de mentionat ca faceam si o chitanta de mina,cu martor, in care specificam suma si ce reprezinta). De ce spun 6 luni, pt. ca dupa acest timp am primit hotarirea prin posta, prin care mi se aducea la cunostinta ca mi se face poprire la serviciu pt. suma convenita.Nu am stiut ca trebuie sa fac cerere de suspendare a executarii.Nu m-am alarmat, pt. ca eram convins ca o voi da in judecata si imi voi recupera suma integral (nu aveam de ce sa platesc de 2 ori pt. acelasi lucru).Am dat-o in judecata,am prezentat chitantele ca proba,avocata ei nu a contestat veridicitatea si autenticitatea lor, insa in final judecatoarea a dat o sentinta in care imi respingea apelul pe motiv ca nu am demonstrat ca prin acele sume i-ar fi crescut patrimoniul iar copii poate au avut nevoie de acei bani.Am facut recurs,de aceasta data fiind reprezentat de un avocat, iar rezultatul a fost acelasi:recurs respins (inca nu mi-a sosit motivarea) cu plata cheltuielilor de judecata ca si prima data.
Cum credeti ca este posibil sa fii obligat sa platesti de 2 ori pentru acelasi lucru ?
De unde asemenea interpretari mai mult decit abuzive si partinitoare?
Ce cai de atac imi mai ramin, tinind cont ca sentinta va fi definitiva si irevocabila ?
Instanta a decis plata de cheltuieli de judecata catre fosta sotie. Care ar fi modalitatea de plata cea mai potrivita, tinind seama de faptul ca as vrea sa mentionez suma si in baza carei hotariri judecatoresti fac acest lucru.
Se poate prin mandat postal ?
Va multumesc !
Va multumesc la toti pentru sfaturi si timpul acordat raspunsurilor !
Acuzatiile n-au fost facute numai in cadrul dezbaterii procesului, ci chiar in motivatia recursului (recursul are la baza acest lucru, si nimic altceva; in citatie apare clar acest lucru ). Nu a putut aduce nici un fel de martor care sa sustina violenta, nimic de la medico-legal, ci numai simple afirmatii !
In cadrul procesului pentru Program vizitare minori,
principalul motiv pentru care nu a vrut cu nici un pret sa lase copiii la domiciliul meu l-a reprezentat "violenta deosebita" de care dau dovada. Nu a putut aduce nici o dovada in acest sens, iar in final, am primit dreptul da a lua copiii la domiciliul meu. Insa a facut recurs (procesul incepe in septembrie) , sustinind in continuare aceiasi aberatie legata de violenta.Ma intreb ,dat fiind aceste afirmatii nesustinute si facute intr-un cadru public, daca pot sa o dau in judecata pentru denigrare si calomnie . Cu ce sanse de cistig ?
Va multumesc !
In legislatia actuala , daca in termen de 6 luni nu ai contestat paternitatea copilului , nu mai poti face nimic pe veci ! Nu vi se pare ca se incalca un drept elementar ? De ce , daca ulterior intri in posesia unor noi date , sa nu le mai poti folosi ? Sau macar sa ai dreptul sa faci un test ADN ! sa stii pt. ce platesti pensie alimentara ! Ma gandesc , ca daca am fi un numar suficienti de oameni interesati ,am putea forta o initiativa legislativa in aceasta privinta ! Cind sint recunoscute atatea drepturi , de ce nu am solicita si pe acesta ? Cum as putea ( cu legislatia de astazi , si cea viitoare - in perspectiva integrarii europene ) sa solicit un test ADN , sa stiu cel putin ca sunt tatal copilului ? De amintit ca au trecut deja 6 ani ! de la prescriere .