avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum platesc cheltuielile de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Cum platesc cheltuielile de judecata

Instanta a decis plata de cheltuieli de judecata catre fosta sotie. Care ar fi modalitatea de plata cea mai potrivita, tinind seama de faptul ca as vrea sa mentionez suma si in baza carei hotariri judecatoresti fac acest lucru.
Se poate prin mandat postal ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:59, 19 Martie 2010
Consemnati respectiva suma la CEC pe numele ei si pastrati chitanta.
modalitatea de plata e mai putin importanta, ce este important este sa faceti plata ( in contul ei bancar, sau prin mandat postal, telegrafic, online) si ce este si mai important este sa pastrati dovada scrisa a platii...:yes:
Teoretic, prin consemnare la CEC. Practic, puteti si mandat posta pe care sa mentionati, suma, numarul sentintei judecatoresti , numar de dosar, si instanta.
Nu am vazut ca un creditor sa protesteze pentru o astfel de modalitate de plata. Pastrati dovada.
Nu are importanta modalitatea de plata:
- mandat postal;
- transfer bancar;
- plata prin consemnarea sumei la CEC;
- plata directa cu incheierea unei chitante prin care creditoarea sa confirme primirea platii si ce reprezinta aceasta.
In toate cazurile, indiferent de modalitatea de plata, trebuie sa precizati in mod expres ce reprezinta suma achitata si sa pastrati chitanta/recipisa etc. ;)
prin mandat postal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prin cec pensie de intretinere pentru minor ContSters379576 ContSters379576 Un părinte nerezident dorește să-și achite pensia de întreținere pentru minor, dar nu o poate contacta în nici un fel pe mama acestuia. La telefonul ... (vezi toată discuția)
Mă aștept la o executare silita, deoarece creditorul refuza primirea banilor trimiși de mine( debitor) prin mandat poștal, conform sentinței judecătorești. AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Am pierdut un proces,am rugat o ruda din Romania sa plătească suma datorată conform sentinței judecătorești ,dar cel ce a câștigat , a refuzat primirea ... (vezi toată discuția)
Partaj ysis81 ysis81 In urma procesului de partaj trebuie sa ii platesc fostului sot o sulta si ii revin cateva obiecte mobile. Locuinta este sub sechestru asigurator. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)