In legislatia actuala , daca in termen de 6 luni nu ai contestat paternitatea copilului , nu mai poti face nimic pe veci ! Nu vi se pare ca se incalca un drept elementar ? De ce , daca ulterior intri in posesia unor noi date , sa nu le mai poti folosi ? Sau macar sa ai dreptul sa faci un test ADN ! sa stii pt. ce platesti pensie alimentara ! Ma gandesc , ca daca am fi un numar suficienti de oameni interesati ,am putea forta o initiativa legislativa in aceasta privinta ! Cind sint recunoscute atatea drepturi , de ce nu am solicita si pe acesta ? Cum as putea ( cu legislatia de astazi , si cea viitoare - in perspectiva integrarii europene ) sa solicit un test ADN , sa stiu cel putin ca sunt tatal copilului ? De amintit ca au trecut deja 6 ani ! de la prescriere .
Stimate domn, as putea sa va insirui nenumarate motive de ordin moral, social, economic sau juridic pentru care este bine ca actiunea in tagada paternitatii sa se prescrie intr-un termen de 6 luni de la nasterea copilului sau de la momentul in care tatal a luat sau ar fi trebuit sa ia la cunostinta acest fapt.
Ma voi rezuma insa la a va reproduce parte din articolul 1 din Codul Familiei ca principal temei juridic pentru termenul de prescriptie atat de scurt.
ART. 1 C. fam.
(1) In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.
(2) Statul apara interesele mamei si copilului si manifesta deosebita grija pentru cresterea si educarea tinerei generatii.
(5) Drepturile parintesti se exercita numai in interesul copiilor
Recurs abandon familie
silster
Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)