avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate mihaeladenisa

Activitate mihaeladenisa

Răspuns la discuția Transparenta decizionala
Da,institutia respectiva are aceasta informatie inregistrata in mod oficial si ar fi avut obligatia sa mi-o puna la dispozitie.Voi mai studia si in lege acest aspect.
Oricum,mi-ati oferit raspunsul de care aveam nevoie.
Va multumesc inca o data!
In urma unei solicitari scrise,in nume propriu, catre o anumita institutie publica(judeteana) in legatura cu o informatie care imi era f. necesara si care se afla cu siguranta in proprietatea acestei institutii,am primit un raspuns (dupa 40 de zile de la data depunerii,deci cu intarziere!)din care reiese ca respectiva institutie refuza sa-mi furnizeze acea informatie,fara a motiva acest gest.Precizez ca cererea mea a fost formulata corect si se refera la un drept ce imi apartine.
As dori sa continui demersul printr-o noua adresa in care sa invoc incalcarea Legii Transparentei Decizionale.Aici ma aflu intr-un impas,fiind prima data cand ma confrunt cu o asemenea situatie,si as dori sa-mi acordati indrumarile necesare pentru formularea acestei adrese.
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt medic de familie si am un singur angajat.Trebuie sa depun D112 pe trim.IV.
Intrebarea mea este:a aparut o versiune noua de formular ptr. raportarea trimestriala?Cum se completeaza "perioada de raportare"?Am incercat sa modific pe formularul initial "luna" si sa inlocuiesc cu "trimestru" si nu se poate
Va multumesc!.
Răspuns la discuția Clauze contractuale
Va multumesc pentru raspunsuri!
Daca nu sunt prea insistenta,as putea sa am un raspuns la ultima postare?Sa inteleg ca acel proces verbal,fara act aditional nu are nici o valoare?
Deci,in cazul in care negocierile au incetat,s-a ajuns la un acord intre partile contractante in ceea ce priveste clauzele suplimentare,ele au fost consemnate intr-un proces verbal si atat,nu exista nici un act aditional la contract facut pe baza procesului verbal,clauzele sunt legale?Adica eu le pot folosi sau nu,atata timp cat ele nu se regasesc anexate la contract?Precizez ca aici este vorba despre clauze negociate in 2009,2010,2011.In 2011,de ex.,contractul de furnizare a serviciilor a fost semnat cu data de 1 iunie .Nu a existat in toti acesti ani nici un act aditional anexat contractului.
Buna ziua!
Sunt medic de familie(PFA) in relatie contractuala cu CJAS,printr-un contract de furnizare a serviciilor medicale in asistenta medicala primara,incheiat anual.Inainte de semnarea contractului,reprezentantii nostri din Patronatul Medicilor de Familie-filiala locala se intalnesc cu conducerea CJAS ptr. negocierea unor clauze suplimentare la acest contract, numai pentru membrii patronatului,.In urma discutiilor,se intocmeste un proces verbal in care sunt mentionate clauzele acceptate.Nu exista nici o anexa(act aditional) la contractul individual care sa cuprinda aceste clauze.Cu alte cuvinte,demersul a ramas nefinalizat,ramanand la stadiul de proces verbal..
Intrebarea mea este:care este legalitatea acestor clauze,in absenta unui act aditional,semnat de ambele parti contractante(medic de familie-CJAS),act care ar trebui sa fie anexat fiecarui contract?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Raspundere disciplinara
Eu am statutul Patronatului local,l-am studiat amanuntit,dar nu am gasit decat un singur articol pe care vi-l voi expune aici:
"Nulitatea hotararilor Adunarii Generale
1.Hotararile AG contrare legii,actului administrativ sau dispozitiilor cuprinse in statut pot fi atacate in justitie de catre oricare din membrii Patronatului care nu au luat parte la AG sau au votat impotriva si au cerut sa se mentioneze aceasta in procesul verbal de sedinta,in termen de 15 zile de la data cand au luat la cunostiinta despre hotarare sau de la data cand a avut loc sedinta,dupa caz.
2.Cerea in anulare se introduce la instanta judecatoreasca in circumscrptia careia Patrontul isi are sediul."
Acest articol din statutul local il regasim si in Legea patronatelor ,lege care a stat la baza constituirii statutului.
Mentionez ca "excluderea" mea din randul membrilor patronatului local a fost verbala,nicidecum scrisa,nu a fost discutata vreodata in cadrul vreunei sedinte,nu mai vorbesc de AG.Cu toate acestea,sunt tratata ca un "nemembru".In ciuda faptului ca am depus o adresa scrisa catre presedintele patronatului local in urma cu 30 de zile in legatura cu luarea unei decizii in legatura despre calitatea mea de membru,nu am primit nici un raspuns.
Este vorba de o chestiune etica ,asa cum ati afirmat si dvs.Aceasta "sanctiune" mi s-a aplicat,asa cum am afirmat,verbal si absolut gratuit,nejustificat,subiectiv
Nu exista o comisie de etica in cadrul filialei locale si nici la nivelul board-ului national.
Asadar,din cate se observa,statutul si organizarea patronatului nu a prevazut raspunderi disciplinare decat ptr. membrii,nu si ptr. abuzurile conducerii.In aceste conditii,cum ar trebui sa procedez,totusi ptr. a-mi redobandi un drept incalcat?
Buna ziua!
Sunt membru al unei organizatii profesionale(Patronat) de 3 ani de zile,de la infiintare.Am respectat intotdeauna obligatiile prevazute in statut,inclusiv achitarea cotizatiei la zi.Mai mult,am participat activ la multe actiuni ale patronatului.Presedintele filialei locale are in ultima vreme o atitudine discretionara atat vi-a-vis de mine,cat si de alti colegi,asa incat nu ne sunt respectate drepturile de membrii.Din afirmatiile liderului local am dedus ca nici macar nu ne mai considera membrii,fara a avea un motiv concret.
Intrebarea mea este:care sunt raspunderile disciplinare,sanctiunile pe care le suporta conducerea unei filiale locale ale unei organizatii profesionale in situatia expusa mai sus?
Va multumesc!