Cum pot demonstra in instanta ca am efectuat ore suplimentare daca societatea unde lucrez nu are pontator, nu semnez condica? Am depus o plangere la ITM si mi-a venit un raspuns ca din fisele de prezenta colective nu rezulta ca se efectueaza ore suplimentare. Insa la noi se sta peste program pe rupte. Si nu am vazut aceste fise niciodata, nu am semnat nimic. Am cateva e-mailuri. Ajung?
Nu mi s-a spus unde o sa lucrez la intoarcerea din delegatie. Cu siguranta vor sa ma destituie, alegand aceste metode de intimidare. Daca nu exista acea decizie , cum pot sa demonstrez ca respectiva persoana a fost pusa in locul meu? As putea face o plangere la Inspectoratul teritorial de munca?In mesajul privat va rugam daca s-ar putea sa ne intalnim si sa va dau mai multe detalii deparece presupun ca sunteti avocata si ma puteti reprezenta in instanta daca se va ajunge acolo. Va multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Cum pot sa dovedesc ca altcineva mi-a luat locul, s-a trimis doar un e-mail in care se specifica, ca persoana respectiva a fost promovata pe postul de... care e al meu, nu se spune ca ma inlocuieste. Dar nu pot exista 2 persoane pe acelasi post in acel departament. Ce pot sa fac? Instanta ar putea accepta acel e-mail? Deoarece e clar ca vor sa ma concedieze pentru ca nu ma voi duce in delegatie....
Ce sanse am sa nu ma duc in delegatie pe motive medicale? Pot sa o contest? Daca ma concediaza ca nu ma prezint in locatie am sanse de castig in instanta? Multumesc pentru raspunsuri
Poate s-a mai discutat acest subiect pe forum, dar va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Dupa un concediu medical de 1 luna si jumatate( timp in care s-a trimis un mail prin care o alta persoana afost numita pe postul meu, dar nu stiu daca s-a operat modificarea in organigrama, carte de munca, daca s-a dat vreo decizie), m-am intors la serviciu si mi s-a pus in fata un ordin de deplasare intr-o alta locatie, plus a lista cu sarcini care nu-mi apar in fisa postului semnata de mine.
Pot sa refuz aceasta delegatie pe motive medicale sau ce altceva pot sa fac? Atributiile mele au fost si vor fi efectuate pe perioada acelei delegatii de persoana amintita anterior.
Multumesc
Multumesc mult pentru ajutor, asa voi proceda. Imi puteti recomanda vreun avocat specializat in dreptul muncii?
Normal ca ma gandesc ca daca voi fi reintegrata ma vor sicana rau de tot, dar credeti ca vor mai fi dispusi sa mai ajunga inca o data in instanta, nu ar fi un lucru negativ si nu s-ar interpreta intr-un anumit fel de catre instanta faptul ca au comis deja abuzuri?
Daca nu voi fi primita in firma se pot cere despagubiri morale? Care e procedura?
Daca toti ceilalti colegi isi desfasoara activitatea intr-o locatie, de ce sa ma mute pe mine intr-o alta locatie, daca in acea locatie nu exista conditiile desfasurarii muncii pe care o fac? La asta se referea discriminarea.Ce motive s-ar putea invoca pentru a nu ma duce?
Va rog mult, ma puteti ajuta? Multumesc
Va rog mult de tot sa ma ajutati cu cateva idei. Lucrez de aproape 2 ani la o firma si, intr-o zi, m-a chemat seful si mi-a spus ca va renunta la colaborarea cu mine , oferindu-mi si o anumita suma de bani pentru a-mi semna demisia. Am refuzat, mi-am luat concediu medical , si am aflat de la colegi ca a anuntat ca ma va muta intr-un alt oras si a propus altcuiva postul meu. Precizez ca nu am avut niciun raport/avertisment intocmit. In plus, in contractul de munca se specifica clar postul si departamentul unde voi lucra, precum si locul muncii ( dar intr-un act aditionat apare un paragraf prin care as fi de acord sa-mi desfasor munca si in alta locatie decat cea a sediului).Insa toti colegii mei care desfasoara aceeasi munca sunt la sediul firmei, deci ar putea fi vorba din punctul meu de vedere, in cel mai rau caz, de o delegare ( pe o perioada de maxim 2 luni , conform codului muncii), dar in acelasi timp ar fi o discriminare ( nu credeti)? Acest post nu exista in respectiva locatie si nici nu ar avea logica crearea lui. Felul muncii nu mi se poate schimba, nu? Aceasta firma are precedente ( multi oameni au fost pusi pe liber, li s-au dat salarii compensatorii ca sa-si tina gura). Am sanse de castig daca contest in instanta decizia lor ( oricum nu am nimic scris, in timpul concediului meu medical a fost facut anuntul , acum sunt inca in concediu medical). Daca reclam acest lucru in instanta, trebuie sa ma deplasez in cealalta locatie pana la aflarea raspunsului instantei? Cum e mai bine sa procedez? Stiu ca sunt multe intrebari, dar va rog sa-mi raspundeti.Multumesc mult.