avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

Cum pot demonstra in instanta ca am efectuat ore suplimentare daca societatea unde lucrez nu are pontator, nu semnez condica? Am depus o plangere la ITM si mi-a venit un raspuns ca din fisele de prezenta colective nu rezulta ca se efectueaza ore suplimentare. Insa la noi se sta peste program pe rupte. Si nu am vazut aceste fise niciodata, nu am semnat nimic. Am cateva e-mailuri. Ajung?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 00:12, 12 Ianuarie 2007
doar mesajele de tip e-mail nu sunt suficiente. Cel mai important motiv este ca un simplu print screen al mesajului nu este de natura sa creeze o legatura certa intre destinatar si expeditor (avand in vedere ca mailurile sunt editabile... etc. Puteti insa incerca, tinand cont de gradul scazut de pregatire in domeniul IT s-ar putea sa mearga, am vazut cazuri si mai hilare. Nu cred insa ca o solutie intemeiata pe un "mail" ar rezista unui recurs. Tinand cont insa de faptul ca probabil nu ati fost singur/a la lucru in timpul orelor suplimentare puteti solicita proba cu martori.
acelasi lucru mi s-a intamplat si mie.un an intreg de ore suplimentare si sambete si cateva duminici lucrate.nu am nici o dovada decat in prima parte a anului o condica de prezenta unde eram obligati sa trecem orele de program nu cele pe care le lucram.singurul lucru care l-ar putea demonstra aceasta condica,care nu stiu daca mai exista, este faptul ca am lucrat si sambata.alta dovezi,care nu stiu daca pot constitui "probe" sunt : sambata mergeam la lucru pt a face vanzari,deci se poate demonstra prezenta noastra la birou din facturiere si chitantiere, firma de paza si programul de pe usa.
se savarsesc multe abuzuri din partea angajatorilor.Tot ce putem noi ca angajati sa facem este sa nu mai acceptam acest lucru,trebuie sa se gaseasca un angajator care sa-si respecte angajatii,nu putem lasa mereu de la noi, pt ca noi din acel salariu pe care ni-l dau ei traim, ei nu mor de foame pt cateva sute de mii pe luna, dar noi da.

acum mare lucru nu ai ce sa mai faci, dar pe viitor intreaba-i de o condica sau o monitorizare electronica, stiu ca exista, o sa ma interesez la o firma care plateste orele suplimentare si sambetele sa vedem ce metoda aplica ei.
si inainte de a semna un contract sau a accepta un job, fii sigur ca tot ce se discuta, se afla si pe hartie si nu raman numai promisiuni desarte.


imi pare rau de tot ce se intampla
Fisele de prezenta colectiva nu trebuie semnate de salariat.
Nu prea ai ce sa faci dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in instanta - plata orelor suplimentare retroactiv kela kela Buna ziua, Lucrez la compania X de 4 ani si as dori sa stiu daca ii pot actiona in instanta si ce sanse preconizati ca am de castig in problema ... (vezi toată discuția)
Conficte de munca mihalache.cristina67 mihalache.cristina67 ce se intampla daca cer in instanta plata sambetelor lucrate,iar singura mea dovada ca le-am lucrat este condica de prezenta dar firma la care am lucrat nu o ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru plata orelor suplimentare DYC DYC Revin cu discutia pe un alt subiect si anume faptul ca o sa ma adresez instantei cu privire la plata a aprox 700 de ore suplimentare lucrate in decursul a ... (vezi toată discuția)