Buna seara! As dori sa incep prin a va povesti ca in anul 2005 am facut un card de credit prin intermediul [banca] , pana in 2007 am achitat rate constant,insa pana in 2010 nu am mai reusit sa achit. La momentul respectiv dosarul meu fusese incredintat unei firme de recuperari.La data de 10 martie 2010 am achitat toata suma restanta ,totodata stingandu-se si datoria mea catre [banca] fiind lichidat creditul.Acum intrebarea mea ar fi,deoarece raspunsurile sunt impartite : care e perioada cat voi fi in Biroul de Credit? Unele persoane spun ca ar fi vorba de 5 ani,in schimb,dupa ce am achitat datoria si am sunat la banca facan confirmarea de plata mi-au spus ca e vorba doar de 4 ani. Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru promptitudine. Doua aspecte : in ce fel se procedeaza in legatura cu acceptarea/neacceptarea mostenirii? Exista vreo metoda de organizare a acestui,sa ii zicem,eveniment? Si al doilea aspect : in legatura cu trecerea mea in actul de spatiu,era doar o metoda de a evita o situatie neplacuta,nu am niciun gand,nu i-am cerut si nici nu ii voi cere sa fiu trecut in actul de spatiu decat la momentul in care ne vom casatori si vom cumpara impreuna un imobil. Inca o data multumiri depline pentru promptitudine!
As incerca scurt si cuprinzator dar e mai dificil. Problema sta in felul urmator : tatal prietenei mele a contractat in urma cu aproximativ 8 ani un credit prin intermediul [editat] in valoare de 14705,41 Lei. La momentul respectiv,prietena mea era minora iar domiciliul stabil il aveau in Mioveni.In anul 2007,a vandut apartamentul,iar o parte din bani i-a lasat fetei care si-a achizitionat o garsoniera in Curtea de Arges,fiind unicul proprietar.Tatal ei nu a avut o vreme un domiciliu stabil.Printr-o serie de fapte nefericite, in anul 2009 a fost obligata sa ii faca carte de identitate la noua adresa.In data de 12 ianuarie anul curent a primit acasa o "DECIZIE de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca" din partea unei firme de recuperari creante prin care ii este adus la cunostinta tatalui ei ca trebuie sa achite debitul principal de 14705,41 lei plus penalizarile aferente in cuantum de 4454,41 lei,or altfel "va fi notificat in scris de catre avocatul partener care va demara procedura pe cale judecatoreasca". Intrebarea mea este : in ce masura o va afecta pe prietena mea aceasta decizie? E posibil sa piarda garsoniera in aceste conditii? Mentionez ca si eu locuiesc cu ea la aceasta adresa inca din momentul in care a fost cumparata locuinta, e drept ca fara sa fiu trecut in actul de casa ( am doar carte de identitate,dar in schimb,multe bunuri cumparate impreuna cu ea). Multumesc pentru timpul acordat lecturii si astept cu mare speranta raspunsul dumneavoastra. Alexandru Olteanu