avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocat in Biroul de Credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocat in Biroul de Credit

Buna seara! As dori sa incep prin a va povesti ca in anul 2005 am facut un card de credit prin intermediul [banca] , pana in 2007 am achitat rate constant,insa pana in 2010 nu am mai reusit sa achit. La momentul respectiv dosarul meu fusese incredintat unei firme de recuperari.La data de 10 martie 2010 am achitat toata suma restanta ,totodata stingandu-se si datoria mea catre [banca] fiind lichidat creditul.Acum intrebarea mea ar fi,deoarece raspunsurile sunt impartite : care e perioada cat voi fi in Biroul de Credit? Unele persoane spun ca ar fi vorba de 5 ani,in schimb,dupa ce am achitat datoria si am sunat la banca facan confirmarea de plata mi-au spus ca e vorba doar de 4 ani. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Chiar daca acel credit a fost achitat, informatia privind restantele ramane la dispozitia bancii.

Datele de la Biroul de Credit sunt stocate o perioada de 7 ani. Insa, in raportul de credit apar doar informatiile inregistrate in ultimii 4 ani. Astfel, chiar daca restantele mai raman ceva timp in arhivele Biroului de Credit, dupa ce au trecut 4 ani de stingerea lor, bancile nu vor mai putea afla daca un solicitant a avut intarzieri la plata dincolo de acest interval.

Orice persoana fizica poate consulta in orice moment datele cu care apare inscris in cadrul Biroului de Credit. Pentru eliberarea situatiei proprii, trebuie completata o cerere semnata si datata la care se ataseaza o copie a buletinului/cartii de identitate. Prima solicitare din cursul unui an calendaristic este gratuita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit ipotecar - inscriere in cazier fiscal amb35 amb35 Buna seara! Am un credit ipotecar luat pe persoana fizica si am o intarziere de 4 luni la plata ratelor. Am vorbit la banca si mi s-a spus ca daca se ... (vezi toată discuția)
Descoperire de card neautorizata Diamaria Diamaria am o descoperire de card care mi-a fost aprobata inainte cu aproximativ o luna de a-mi pierde locul de munca in urma incetarii activitatii punctului de ... (vezi toată discuția)
Restanta fantoma sorincosma sorincosma Buna seara Am incercat sa scot de la o banca un card avantaj dar mi se spune ca nu pot pentru ca in baza de date figurez cu o restanta de 13 ron de 71 zile ... (vezi toată discuția)