avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit ipotecar - inscriere in cazier ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit ipotecar - inscriere in cazier fiscal

Buna seara!
Am un credit ipotecar luat pe persoana fizica si am o intarziere de 4 luni la plata ratelor. Am vorbit la banca si mi s-a spus ca daca se declanseaza executarea silita se va inscrie aceasta in cazierul fiscal si va ramane pe toata viata asa.
Va rog sa imi spuneti daca exista astfel de reglementari legale (si care ar fi acestea) care impun inscrierea in cazierul fiscal (pe toata viata) actiunea de executarea silita ? Pe de alta parte, in cazul in care acest lucru este posibil, in ce fel ma afecteaza acest fapt ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amb35 , utilizator 11:02, 2 Decembrie 2011
Completare:
Nu mai retin daca era vorba de cazier fiscal sau financiar. Ceva in genul ca nu voi mai putea niciodata sa accesez un credit, adica ma va afecta pe viata, chiar daca pe parcurusul executarii silite, prin vanzarea imobilului ipotecat, se va acoperii datoria fata de banca creditoare.
O seara buna!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
amb35, utilizator
Nu e vb de vreun cazier de vreun fel, e vb de o baza de date unde apar rau-platicii catre bancii, nu veti obtine un alt credit 4 ani.
E mai ingrijorator ca puteti pierde casa prin vanzare la licitatie si ca exista posibilitatea sa ramaneti in continuare dator, daca pretul obtinut pe casa, nu acopera datoria
Stiu ca la licitatie e posibil sa se vanda la preturi derizorii, un lucru grav si strigator la cer, care a afectat deja multe persoane! Insa eu sper sa reusesc sa o vand pe parcurusul executarii silite (am intelesc ca daca prin pretul vanzarii se obtine cel putin suma datorata bancii, se elibereaza un acord de vanzare de catre creditor). De asemenea, stiu ca atunci cand se intarzie cu plata ratelor, banca te inscrie intr-o baza de date (biroul de risc/de credit) si nu mai poti accesa un alt credit timp de 4-5 ani. Problema nou aparuta (pentru mine) era faptul ca daca se ajunge la executare silita (asa mi s-a comunicat de la banca), atunci sunt inscris in baza de date si am un risc maxim care ma va impiedica permanent, toata viata, sa mai obtin vreun credit.
Mie mi s-a parut anormal sa se intample aceasta, atat timp cat consider ca voi acoperi prin vanzare intreaga datorie catre banca. Mi se pare ok sa nu pot lua un credit atata timp cat raman dator cu o diferenta.
Ce parere aveti?

O zi placuta tuturor!
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
amb35, utilizator
nu e adevarat ce v-a zis banca.
"durata de stocare a datelor in baza de date a Biroului de Credit va fi de 4 ani de la achitarea ultimei restante. In baza de date a Centralei Riscurilor Bancare datele sunt stocate timp de 7 ani. Daca participarea la BC este una optionala, la CRB insa toate bancile din Romania sunt obligate sa raporteze datoriile restante de peste 30 de zile care au o valoare de peste 20.000 RON ".

Faptul ca veti fi inscris intr-o baza de date sau alta, nu duce neaparat la concluzia ca nu veti lua credit in perioada asta, ramane la latitudinea bancii si va duce la o verificare mai minutioasa, la conditii mai dure de creditare
Mi se pare rezonabil ceea ce spuneti. Am simtit ca este ceva exagerat si neadevarat in ceea ce spunea banca.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot infrupta mai multi creditori din banii obtinuti printr-o singura executare silita? user43 user43 Am cumparat in 2006 o garsoniera in baza unui credit in chf. Atunci un franc elvetian era 1,83 lei.Acum francul este de peste 2 ori mai mare.Salariul nu a ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit- datorie comuna, sotul decedat danuttzzaa danuttzzaa Buna ziua.Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Sotul meu a murit acum 4 ani avem o datorie la cec ce s-ar putea intampla daca eu si copii mei avem ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca iti cer finantele insolventa dmereutza dmereutza Buna seara, Din pacate am reusit sa strang la stat datorii de peste10000 de euro! M-au chemat la finante si mi-au pus sechestru pe masina urmand sa ma cheme ... (vezi toată discuția)