avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se intampla daca iti cer finantele insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se intampla daca iti cer finantele insolventa

Buna seara,
Din pacate am reusit sa strang la stat datorii de peste10000 de euro! M-au chemat la finante si mi-au pus sechestru pe masina urmand sa ma cheme la evaluare in vederea scoaterii la licitatie. Situatia este foarte nasoala la mine si cred ca pana la urma imi vor lua masina.Valoarea ei sa spunem ca ar fi undeva la 20000ron. Restul datoriei cum o recupereaza statul? Intreb pentru ca nu vad cum as reusi din munca cinstita sa fac rost de bani sa-i dau, si imi este groaza de faptul ca ar putea sa-mi ia casa si sa raman pe drumuri cu copiii! Astept un raspuns! Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
dmereutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 23:02, 9 Octombrie 2014
Masina este pe firma?
Daca nu sunteti vinovat scapati cu casa.
Incercati sa va angajati avocat la proces ca sa nu o patiti.
Procesul este insa de durata...
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua!

Vin si eu cu problema unui prieten, problema la care sper sa gasesc un raspuns de la dvs.

X este asociat unic la un magazin. Acum cativa ani a facut un credit la o banca si a girat cu doua masini.
Acum trei ani s-a dus la banca si, cu acordul verbal a vandut una din masini, urmand sa dea bancii suma obtinuta. Cand s-a dus cu suma respectiva la banca, aceasta nu a mai acceptat-o, sustinand ca el nu a avut acordul scris al bancii. De atunci nu s-a mai demarat nimic de catre banca impotriva acestei fapte.
Acum X este in executare silita si banca i-a luat cealalta masina depusa ca gaj si procedura de executare silita este in curs.

Intrebarea este:
daca, dupa ce i se retin toate bunurile, se constata imposibilitatea achitarii intregii datorii, ce poate face banca?
Il mai poate acuza dupa trei ani de acea vanzare, urmand a i se inscrie fapta in cazierul fiscal sau declara insolventa si cazierul ii ramane curat?

Pe amicul meu il intereseaza daca exista posibiltiatea inregistrarii unei fapte in cazierul fiscal, caci vrea sa se angajeze.

Va multumesc!
Buna ziua,
in primul rand ar trebui sa luati legatura cu un practician in insolventa deoarece este persoana potrivita pt cazul dvs. Societatea a intrat in insolventa? Casa este in patrimoniul societatii? Dar masina? Societatea este SRL?
In cazul in care valorificarea automobilului nu acopera datoria fiscala, se vor indrepta si impotriva altor bunuri aflate in patrimoniul societatii. Daca nu mai aeti alte bunuri, pot pune poprire pe conturile societatii. Totodata pot solicita deschiderea procedurii insolventei. In cazul in care se va atrage raspunderea dvs in calitate de administrator veti raspunde cu bunurile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea unor active - insolventa Gilia_stud Gilia_stud Buna ziua! Vin si eu cu problema unui prieten, problema la care sper sa gasesc un raspuns de la dvs. X este asociat unic la un magazin. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Datorii catre o societate intrata in faliment jelilati monica jelilati monica Buna .eu si sotul meu suntem asociati intro firma,el este si administratorul firmei.Avem o datorie catre o societate care a intrat in faliment ,aceasta ramane ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)