avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa care am intrat in imposibilitate de plata .Anul trecut am primit instiintarea de executare de atunci platim lunar o suma de 500lei.Astazi cand am vorbit cu executorul mi-a spus ca merg in continuare penalizarile este legal ca dupa ce am ajuns la executor penalizarile banci sa mearga in continuare.Va rog ajutati-ma cu un raspuns.Chiar daca vindem masina nu putem acoperi suma de 22000lei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: zoltanilona , utilizator 11:57, 19 Februarie 2013
In mod normal, pentru a va raspunde, ar trebui lecturat contractul de imprumut.

Banca poate percepe penalizari pana la achitarea in totalitate a debitului, penalizari calculate raportat la suma ramasa de plata.
Ar fi bine sa cititi clauzele contractuale ale contractului de credit/gaj.
Exista un capitol detaliat referitor la aceste aspecte .

Ca sa raspund la intrebarea dvs. daca contractul semnat de parti prevede curgerea de penalitati pana la achitarea ratelor / creditului integral executorul in mod temeinic si legal le pune in executare.
Buna ziua,

faptul ca s-a pornit executarea silita nu impiedica curgerea penalitatilor prevazute ( cu siguranta) in contract. Daca sunteti in imposibilitate de a plati iar firma nu mai are incasarile necesare pentru a sustine activitatile, poate ar fi bine sa va ganditi la insolventa. In cel mai rau caz, se vor vinde bunurile de pe firma ( poate numai masina, daca altceva nu mai este) iar apoi firma se va desfiinta.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
Firma este suspendata pe 3 ani iar pe firma nu avem nimic decat contractul de gaj pe care l-a facut sotul meu masina fiind pe numele lui.La banca ne-au oprit CIV masini in original dar in contract nu se specifica acest lucru.Banca trebuia sa opreasca originalul sau copia?
zoltanilona a scris:


.Chiar daca vindem masina nu putem acoperi suma de 22000lei.


In situatia in care se dispune executarea silita asupra bunurilor dvs in evidenta,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale ,dvs nu mai aveti posibilitatea sa "vindeti masina "
In aceasta situatie cand pretul de vanzare auto nu acopera debitul de recuperat,executorul judecatoresc ,la cererea creditorului,va starui in executarea silita asupra bunurilor dvs -prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Cum scap de contractul de fidejusiune? Mihaela Nicolaescu Mihaela Nicolaescu Buna ziua. Sunt administratorul unei SC care a intrat in insoventa. Cu cateva zile dupa intrarea in procedura, am primit o citatie de la o societate creditoare ... (vezi toată discuția)