avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum scap de contractul de fidejusiune?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum scap de contractul de fidejusiune?

Buna ziua. Sunt administratorul unei SC care a intrat in insoventa. Cu cateva zile dupa intrarea in procedura, am primit o citatie de la o societate creditoare privind plata datoriilor si a penalitatilor aferente. Eu am semnat cu aceasta firma si un contract de fidejusiune prin care ma oblig solitar la plata datoriilor. Eu nu am niciun bun pe numele meu. Am avut o masina pe care am vandut-o acum cateva luni. As vrea sa stiu cat timp ma pot urmari silit daca nu am bunuri pe numele meu si ce presupune aceasta executare silita? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nicolaescu , utilizator 21:11, 27 Iulie 2011
contractul de fidejusiune a fost semnat inainte de vanzarea masinii sau dupa??
Codul de procedura civila, art. 405:
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

ce presupune aceasta executare silita?

Presupune ca se aduce la indeplinire obligatia stabilita prin hotararea instantei, in cazul in care debitorul nu o executa de bunavoie.
a fost semnat inainte de vanzare
naspa, societatea creditoare poate introduce actiune pauliana sau oblica pentru readucerea autovehicului in patrimoniul dvs si apoi sa va execute.
puteti sa-mi spuneti ce pot face sa scap de treaba asta si proprietarul sa pastreze masina? ca banuiesc ca se poate face ceva...

Alte discuții în legătură

Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)