avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare contract vanzare cumparare

Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO.
Eu si sotia aveam o casa si am vandut-o parintilor mei deoarece ei stau acolo in casa. Treaba e ca in conditiile in care nu mai pot plati linia de credit si banca se intoarce impotriva mea ca avalist ar putea cere anulare contractului de vanzare ????
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: axellcom , utilizator 08:16, 7 Februarie 2012
Da,banca poate promova actiune pauliana.

Aşadar, acţiunea pauliană este acea acţiune, prin care creditorul solicită revocarea sau desfiinţarea judiciară a actelor încheiate de debitor în frauda drepturilor sale. De aceea, ea se mai numeşte şi acţiune revocatorie.
Prin urmare, acţiunea pauliană este un instrument juridic prevăzut de lege pentru protecţia intereselor creditorilor împotriva fraudei debitorului.
Prin acţiunea pauliană poate fi cerută desfiinţarea oricărui act juridic, cu titlu oneros sau gratuit, prin care debitorul a micşorat gajul general al creditorilor, cum ar fi : înstrăinări de bunuri, cesiuni de drepturi, constituiri de ipoteci, remiterea de datorii, radierile de drepturi tabulare, tranzacţii. Prin acţiunea pauliană, pot fi atacate şi hotărârile judecătoreşti rămase definitive, prin care debitorul s-ar fi lăsat obligat în urma unei înţelegeri frauduloase încheiata cu adversarul său.

Pot cere anularea contractului de vanzare cumparare incheiat cu parintii dvs.deoarece cu rea credinta ati instrainat acest bun imobil pentru a nu va achita datoria catre creditor ( implicit pentru a nu putea fi executat silit in cazul neplatii acestei datorii).

Dar totusi la momentul vanzarii eu sunt la zi cu ratele iar principalul debitor e societatea comerciala. Deci la acel moment al vanzarii casa e grevata de sarcini si nu se pune problema unei datorii. Iar parintii mei chiar mi-au dat banii pe casa deoarece ei mi-au dat apartamentul lor sa il pun gaj si sa iau un credit , cu care sa le cumpar casa , sa o renovez si ce mai ramane sa imi cumpar o masina , urmand ca in 2-3 ani de la cumparare sa imi dea banii pe casa cumparata.......ceea ce s-a si intamplat , ei facand imprumuturi pe la CAR care pot fi dovedite cu hartii. Eu inteleg ca se poate interpreta fiind parintii mei dar ideea e ca ei chiar mi-au dat banii pe casa si pot dovedi acest lucru..........vanzarea nefiind fictiva( adica doar in acte).
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un partaj făcut la notar?eu am o datorie fata ... Florea Cosmina Florea Cosmina Se poate anula un partaj făcut la notar?Eu am o datorie fata de fostul angajator și între timp am divorțat și de soț din cauza problemelor apărute.Am ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)