avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula un partaj făcut la notar?Eu am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula un partaj făcut la notar?Eu am o datorie fata ...

Se poate anula un partaj făcut la notar?Eu am o datorie fata de fostul angajator și între timp am divorțat și de soț din cauza problemelor apărute.Am făcut partaj prin care cedez partea din casa deoarece și copiii rămân la el.Acuma fostul angajator ne-a dat in judecată ptr anularea actului.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:56, 7 Februarie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Există posibilitatea anulării partajului prin așa numita acțiune pauliană-art 1562 Cod civil
Acţiunea pauliană, directă sau revocatorie este acţiunea exercitată de un creditor, care se întemeiază pe dreptul de gaj general al creditorilor chirografari, prin care acesta poate cere desfiinţarea, pe cale judecătorească, a actelor juridice încheiate de debitor în frauda intereselor sale.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate anula in masura prejudicierii si fraudarii drepturilor creditorului dvs, adica daca se va dovedi ca ati actionat astfel cu intentie si buna stiinta spre a scoate de sub gajul general orice bun ar fi putut fi valorificat de creditorul dvs. Mai ales daca ati cedat gratuit partea dvs.

Actiunea va fi admisa in masura acoperirii prejudiciului.

Angajati avocat ca nu este simpla speta si riscati sa pierdeti foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt aceasta ar fi prima acțiune dintr-o serie. După anularea acestui partaj, creditorul va trebui să ceară el un alt partaj ca să poată să vă fructifice partea, deoarece neavând titlu executoriu și împotriva fostului soț e mai greu să execute bunurile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensia unui pensionar decedat astridamel astridamel buna ziua, v-as ruga sa ne ajutati cu un raspuns: . un pensionar care a decedat de curand a avut o poprire infiintata de un executr judecatoresc , urmare unui ... (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)