Vin si eu cu problema unui prieten, problema la care sper sa gasesc un raspuns de la dvs.
X este asociat unic la un magazin. Acum cativa ani a facut un credit la o banca si a girat cu doua masini.
Acum trei ani s-a dus la banca si, cu acordul verbal a vandut una din masini, urmand sa dea bancii suma obtinuta. Cand s-a dus cu suma respectiva la banca, aceasta nu a mai acceptat-o, sustinand ca el nu a avut acordul scris al bancii. De atunci nu s-a mai demarat nimic de catre banca impotriva acestei fapte.
Acum X este in executare silita si banca i-a luat cealalta masina depusa ca gaj si procedura de executare silita este in curs.
Intrebarea este:
daca, dupa ce i se retin toate bunurile, se constata imposibilitatea achitarii intregii datorii, ce poate face banca?
Il mai poate acuza dupa trei ani de acea vanzare, urmand a i se inscrie fapta in cazierul fiscal sau declara insolventa si cazierul ii ramane curat?
Pe amicul meu il intereseaza daca exista posibiltiatea inregistrarii unei fapte in cazierul fiscal, caci vrea sa se angajeze.
Din informatiile dvs, reiese faptul ca prietenul dvs a contractat un credit pe firma. Avand in vedere ca s-a demarat procedura executionala impotriva societatii, se vor valorifica bunurile afalat in patrimoniul societatii. In masura in care prietenul dvs nu a garantat creditul cu bunurile proprii, nu va fi executat. Societatea de crdit poate cere intrarea in insolventa a societatii.
Executare silita
zoltanilona
Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)