avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate LoremIpsum

Activitate LoremIpsum

Răspuns la discuția Nereguli cu COR?
Aparare, exact grupa care lipseste din COR.
Grupa Majora:0(Fortele Armate) nu exista in COR.
Este normal sa fie completate fisele posturilor cu coduri inventate care nu se regasesc in nici o grupa din COR, exemplu codul 587345
Buna ziua
Am niste nelamuriri legate de COR-ul nou adoptat de Ministerul Muncii si anume: COR-ul actual trebuie sa respecte standardul ISCO-08 care presupune existenta a 10 grupe majore iar COR-ul actual are numai 9 grupe, care ar fi rationamentul acestei diferente.
A doua nelamurire de fapt mai mult o curiozitate, este posibil ca un angajator sa angajeze si sa completeze fisele postului cu coduri COR inexistente, spre exemplu codul 587345 sau 301134, etc.
Va instiintez ca acest lucru se intampla intr-un intreg sector bugetar cu zeci de mii de angajati, care sa fie explicatia, au voie sa faca acest lucru?
Va multumesc
Răspuns la discuția Studii medii?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.:)
Răspuns la discuția Studii medii?
Eu ma refeream la ofiteri nu la maistri militari si subofiteri, au fost scoli militare de ofiteri acum se numesc Academii, scoli militare de maistri si scoli militare de subofiteri
Răspuns la discuția Studii medii?
Cu riscul de a deveni agasant mai fac o ultima interventie pe aceasta tema.
DMRU este treaba ei ce echivalari face insa trebuie sa respecte legea, in DECRETUL Nr. 1037 din 31 iulie 1968 republicat 1978 la Art.1 alineat 2 scrie urmatorul lucru:
“Scolile militare de ofiteri activi sunt institutii militare de invatamant cu nivel de pregatire echivalent cu acela al institutiilor civile de invatamant cu durata similara”
Nu ma refer la alineatul:
“Academia militara este institutie de invatamant superior care pregateste ofiteri cu studii militare superioare si ofiteri ingineri si subingineri, in facultatile (sectiile) si specialitatile prevazute…”
Scolile militare de ofiteri activi nu sunt acelasi lucru cu Academia Militara unde perioada de instruire de desfasura pe o durata de 4-5 ani.
Deci scolile militare de ofiteri activi cu durata de 3 ani sunt echivalente cu institutii civile de invatamant cu aceeasi durata. Intrebarea mea este, cu ce fel de institutii civile si ce nivel de instruire din institutiile civile pot fi asimilate scolile militare de ofiteri cu durata de 3 ani.
Pana in 1994 invatamantul superior civil se desfasura pe o perioada de minim 4 ani, deci nu pot fi asimilate cu acesta forma de educatie. Mai erau institutele civile de 3 ani care formau subingineri, insa nu pot fi echivalate nici cu aceasta forma de educatie deoarece acestea aveau un profil tehnic iar scolile militare nu erau axate pe aceasta forma de educatie.
Deci revin la intrebare, nivelul studiilor din scolile militare de ofiteri cu durata de 3 ani pot fi echivalate cu: studii superioare, studii postliceale sau studii medii?
Va multumesc
Răspuns la discuția Studii medii?
Va multumesc pentru raspuns, cunosc precizarile DMRU privind echivalarea studiilor militare, nelamurirea mea este legata de asolventii scolilor militare cu durata de 3 ani, pana in 1994 pentru a fi considerate studii superioare acestea trebuiau sa aiba o durata de minim 4 ani.

Pot fi acestea considerate studii superioare, sau institutiile respective institutii de invatamant superior?

2. Persoanele care au absolvit instituţii militare de învăţământ superior până în anul 1994 pot solicita echivalarea studiilor militare cu studii civile adresându-se...

Răspuns la discuția Studii medii?
Am o rugaminte, va rog sa ma ajutati sa lamuresc un lucru referitor la urmatoarea incadrare la nivel de instruire:
Ofiter, a urmat Scoala Militara de Ofiteri de Infanterie cu o durata de 3 ani intre 1974-1977.
Se poate incadra aceast nivel de instruire ca fiind la nivel de studii superioare?
In opinia mea, dupa numele institutiei de invatamant si perioada de instruire cred ca poate fi incadrat ca studii postliceale. Ma insel?






Răspuns la discuția Studii medii?
Dle. freeelis, cu tot respectul; incadrarea pe studii medii este atat de controversata deoarece nu exista nici un act sau document oficial care sa clarifice aceasta problema. COR-ul este singurul document care aminteste de termenul de "studii medii", pe tot cuprinsul legii educatiei nu o sa gasiti acest termen, ambiguitatea este cu atat mai mare si am sa il citez pe dl. zahariamarius din pagina anterioara din Legea invatamantului nr.85/1995:
(3) Absolventii ciclului superior al liceului care sustin si promoveaza examenul national de bacalaureat dobandesc si diploma de bacalaureat, care le da dreptul de acces in invatamantul superior, in conditiile legii."
Sunt scoli postliceale care solicita diploma de bacalaureat pentru a fi urmate, intrebarea este, asistenta respectiva ce fel de studii are, in opinia mea nu are studii medii, nivelul de instruire al asistenei este superior acestei incadrari. Legea educatiei din 2011 clasifica toate tipurile de instruire. Iar COR-ul nu este chiar atat de orientativ pe cat pare.
Răspuns la discuția Studii medii?
Dle. freeelis
va multumesc pentru comentariu, este foarte posibil sa fac confuzie, de aceea va rog sa faceti putina lumina in legatura cu acest lucru. Este posibil sa existe un mecanism de care eu nu am cunostinta care sa faca legatura intre COR si CAEN deoarece COR-ul la nivelul de instruire trebuie sa respecte clasificarea din CAEN care la randul lui este intocmit conform legii educatiei, cel putin la sectiune amintita de mine.
va multumesc

Răspuns la discuția Studii medii?
CAEN - Sectiunea P ; Diviziunea 85; Cod 851-856