avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nereguli cu COR?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nereguli cu COR?

Buna ziua
Am niste nelamuriri legate de COR-ul nou adoptat de Ministerul Muncii si anume: COR-ul actual trebuie sa respecte standardul ISCO-08 care presupune existenta a 10 grupe majore iar COR-ul actual are numai 9 grupe, care ar fi rationamentul acestei diferente.
A doua nelamurire de fapt mai mult o curiozitate, este posibil ca un angajator sa angajeze si sa completeze fisele postului cu coduri COR inexistente, spre exemplu codul 587345 sau 301134, etc.
Va instiintez ca acest lucru se intampla intr-un intreg sector bugetar cu zeci de mii de angajati, care sa fie explicatia, au voie sa faca acest lucru?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LoremIpsum , utilizator 20:44, 3 Iulie 2012
1. Potrivit sistemului zecimal de clasificare cele zece grupe majore sunt codificate cu cifre de la 1 – 9, iar grupa a zecea este grupa majoră 0,"forte armate".

2.La care sector bugetar faceti referire?
Aparare, exact grupa care lipseste din COR.
Grupa Majora:0(Fortele Armate) nu exista in COR.
Este normal sa fie completate fisele posturilor cu coduri inventate care nu se regasesc in nici o grupa din COR, exemplu codul 587345
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
LoremIpsum, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post ilinca_hanganu ilinca_hanganu Imi puteti spune care este diferenta intre asistent manager si secretara si, eventual, daca exista o fisa a postului standard pt asistent manager sau ... (vezi toată discuția)
Cod cor (functie,ocupatie) angi25 angi25 ce cod este pentru functia de presedinte asociatie si administrator in REGES, nu vreau sa gresesc. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Echivalentul studiilor militare in viata civila borcanm borcanm AS DORI SA STIU DACA POT OBTINE UN ACT DIN CARE SA REIASA CA STUDIILE EFECTUATE LA SCOALA DE OFITERI SIBIU (PROMOTIA 1990) AU UN CORESPONDENT IN VIATA CIVILA. ... (vezi toată discuția)