avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate valentin222

Activitate valentin222

Discuție Succesiune
Parintii mei au dat surorii mele o casa mostenire cu act de donatie cu scutire de raport la masa succesorala si 2,2ha pamant ,mentionand ca mie imi vor rezerva drepturi din mostenirea lor . Tatal meu a avut un necaz si casa care trebuia sa imi revina mie a fost confiscata dar la licitatie am cumparat -o.(a avut doua case una cumparata de mine la licitatie cea batraneasca si a doua donata surorii mele, 7ha ramas +2,2ha dat suraorii mele). Parintii au locuit cu mine , au decedat i am inmormantat . Mie mi a ramas de la parinti cele 7ha de pamant. Vreau sa fac succesiunea dar sora mea imi cere jumatate din pamant. Va rog respectos sa imi spuneti si mie cum o sa se faca aceasta succesiune.Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire cu scutire de raport
Mama nu a obtinut terenul acum va trebui sa imparta cu matusa terenul ce a ramas. Vroiam sa vad daca la masa succesorala intra si casa primita de matusa prin donatie
Răspuns la discuția Mostenire cu scutire de raport
Valoric Matusa a primit o casa + pamant are valaoare mai mare decat o bucata de pamant
Buna Ziua . Matusa mea a primit o casa mostenire de la bunicul cu scutire de raport. a mai primit si o suprafata de pamant arabil pe care a vandut-o. Dupa ce a murit si bunica si bunicul vine sa ceara jumatate din averea ramasa mamei mele aceasta ne avand acte pe restul. Intrebarea mea este : Se poate ataca in instanta mostenirea? in act se mai specifica si ca trebuie sa aiba grija de bunici la batranete lucru pe care nu l a facut . multumesc