avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Parintii mei au dat surorii mele o casa mostenire cu act de donatie cu scutire de raport la masa succesorala si 2,2ha pamant ,mentionand ca mie imi vor rezerva drepturi din mostenirea lor . Tatal meu a avut un necaz si casa care trebuia sa imi revina mie a fost confiscata dar la licitatie am cumparat -o.(a avut doua case una cumparata de mine la licitatie cea batraneasca si a doua donata surorii mele, 7ha ramas +2,2ha dat suraorii mele). Parintii au locuit cu mine , au decedat i am inmormantat . Mie mi a ramas de la parinti cele 7ha de pamant. Vreau sa fac succesiunea dar sora mea imi cere jumatate din pamant. Va rog respectos sa imi spuneti si mie cum o sa se faca aceasta succesiune.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:42, 1 Februarie 2012
Chiar daca donatia este facuta cu scutire de raport daca va incalca rezerva succesorala va tb supusa reductiunii liberalitatii excesive! Mostenirea tb dezbatuta dupa ambii parintii veti fi mostenitori in cote egale de 1/2 fiecare din cei doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari tomi_mithos tomi_mithos suntem trei surori,doua din casnicie legitima iar a treia din alta,nelegitima (sora vitrega),mostenirea ramasa din partea tatalui este un apartament si un loc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)