Contract de colaborare, redactat de comun acord, nelegalizat, neraportat la finante, fiind vorba de o perioada de proba.
Care sunt pasii in cazul ca aleg litigiul si de ce nu merita?
E totusi vorba de un act si de 1500 lei, suma disparuta.
Cu doua saptamani in urma am angajat o persoana pentru ingrijirea mamei mele varstnice la domiciliu. In contractul elaborat, se stipula preaviz de doua saptamani.
Datorita unor discutii cauzate de disparitia unei sume de bani in casa, angajata ( care plecase pentru doua zile libere, timp in care am ramas eu cu mama, si avea cheile apartamentului), a venit in absenta mea, si-a adunat lucrurile si m-a anuntat printr-un sms despre " incetarea colaborarii noastr".
Mentionez ca nimeni nu a acuzat-o de disparitia banilor, dar a avut o reactie complet deplasata si isterica in discutiile aparuta, pozand in victima.
Aceasta plecare pe furis ma face sa o banuiesc acum si de sustragerea banilor.
Cand i-am mentionat clauza din contract, mi-a ras in nas, spunand ca face ceva pe contract, acesta fiind semnat..." de mana" (?!).
Cum ma sfatuiti sa procedez in situatia descrisa mai sus?
Acolo unde se solicita contract de inchiriere sau ADEVERINTA ( in lista dv nu apare) de la asociatia de locatari ca e tolerat in imobil. Nu imi suna bine cuvantul " tolerat", si ma tem ca in cazul in care eu vreau sa renunt la acesti chiriasi sa nu mi se permita.
Apartamentul inchiriat e proprietate personala, consiliul nu are nici un drept asupra lui. Eu nu ma pricep la legislatie si nu vreau ca ajutand acesti oameni sa imi creez probleme.
Am inchiriat recent un apartament unei familii. Acum imi cer adeverinta de la asociatia de locatari ca sunt tolerati in bloc ( vezi pct. 6 din lista cu documente necesare obtinerii unei locuinte sociale, data de consiliul local).
Nu vreau sa intru in ceva probleme, apartamentul meu nefiind locuinta sociala, sau sa ma trezesc ca nu pot sa ii mai scot din apartament ( au si copii).
Absolut jenanta plangerea, si ne mai miram ca plagiatul a ajuns sa fie considerat ca valoare nationala la nivel de universitati si ministere!
Autoarea mesajului ar fi imediat exmatriculata di universitate intr-o tara civilizata.
Nu exista modalitate legală de- a returna banii, in cazul efectuarii unui împrumut, necesar la pornirea școlii ( reparații, clădire, dotări, etc), după un timp când apar fonduri disponibile ( din taxele de scolarizare)?