avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere versus locuinta sociala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere versus locuinta sociala

Buna ziua,

Am inchiriat recent un apartament unei familii. Acum imi cer adeverinta de la asociatia de locatari ca sunt tolerati in bloc ( vezi pct. 6 din lista cu documente necesare obtinerii unei locuinte sociale, data de consiliul local).

Nu vreau sa intru in ceva probleme, apartamentul meu nefiind locuinta sociala, sau sa ma trezesc ca nu pot sa ii mai scot din apartament ( au si copii).

Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie?
2. Atribuire locuință conform Legii nr. 114/1996:
Actele necesare pentru întocmirea dosarului:
- Cerere către Primărie, telefon și date de contact;
- Memoriu explicativ - situația familială și locativă;
- Copie xerox - B.I. sau C.I. cu domiciliul stabil ..... (soț + soție + copii majori + părinți care gospodăresc împreună);
- Copie xerox - certificate de naștere ale copiilor minori (după caz);
- Copie xerox - certificat de căsătorie (după caz);
- Adeverințe de salariu cu veniturile nete (defalcate) realizate în ultimele 12 luni sau după caz: taloane pensie, adeverințe ajutor social (pentru toți membrii majori); se reînnoiesc la sfârșitul fiecărui an (Între 1-30 septembrie);
- Copie xerox act de proprietate, contract de închiriere al titularului locuinței de la adresa de domiciliu de pe B.I. sau C.I.;
- Declarație notarial (în original) din care să rezulte că niciunul dintre membrii majori ai familiei nu au deținut și nu au înstrăinat nicio locuință proprietate personală după 1 ian.l990 și până în prezent;
- Certificate medicale, pentru invalizi de gradul I sau II, sau pentru persoane cu handicap (după caz);
- Copie dupa hotărârea de divorț rămasă definitivă (după caz);
- Adeverință pentru tinerii proveniți de la Casele de copii (după caz);
- Certificat pentru beneficiarii Legii 42/1990 sau 118/1990 (după caz};
- Orice alt act pe care îl considerați necesar în sprijinul cererii dumneavoastră de locuință;
- Hotărâre judecătorească de evacuare rămasă definitivă (după caz).

Atenție! Pentru stabilirea punctajului și efectuarea de verificări la dosar, vă rugăm nu uitați să aveți asupra dvs. și originalul actelor aflate în copie!


lista documentelor este luata de pe site-ul unei primarii . majoritatea primariilor au cam aceleasi reguli . care ar fi punctul 6 , deoacere ordinea listarii difera de la primarie la primarie ?
consiliul local , are drepturi asupra apartamentului dumneavoastra ?
Rodivas a scris:
Nu vreau sa intru in ceva probleme, apartamentul meu nefiind locuinta sociala, sau sa ma trezesc ca nu pot sa ii mai scot din apartament ( au si copii).

In unele orase se solicita la dosar si aceste inscrisuri daca exista: copie a contractuluii de inchiriere unde locuieste familia respectiva acum, sau in lipsa unui contract de inchiriere, un inscris de la proprietarul locuintei in care locuiesc acum fara contract de inchiriere adica sunt tinuti acolo din mila sunt "tolerati". In cazul cand locuiesc intr-un bloc unde este infiintata asociatie de proprietari la dosar se solicita si adeverinta de la acea asociatie din care sa reiasa ca locuiesc acolo la adresa XX, famila Ionescu cu 2-3-7 membri inscrisi la cheltuielile asociatiei s.a.m.d .
Nu este nici un risc si prin aceste inscrisuri familia respectiva este punctata pentru a i se oferi o locuinta sociala. Conteaza daca acea familie este corecta cu actualul proprietar, daca nu are restante la intretinere...

Acolo unde se solicita contract de inchiriere sau ADEVERINTA ( in lista dv nu apare) de la asociatia de locatari ca e tolerat in imobil. Nu imi suna bine cuvantul " tolerat", si ma tem ca in cazul in care eu vreau sa renunt la acesti chiriasi sa nu mi se permita.

Apartamentul inchiriat e proprietate personala, consiliul nu are nici un drept asupra lui. Eu nu ma pricep la legislatie si nu vreau ca ajutand acesti oameni sa imi creez probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
arockz, utilizator
Toleratul este persoana careia dumneavoastra, proprietarul, i-ati permis sa foloseasca suprafata locativa a dumneavoastra in anumite conditii. Puteti pune oricand capat folosintei spatiului ocupat de catre tolerat, fara nici o obligatie din partea dumneavoastra ca proprietar, ca de exemplu sa-i puneti la dispozitie o alta locuinta. In situatia in care toleratul nu da curs solicitarii titularului de a parasi locuinta, acesta din urma se poate adresa instantei de judecata cu o actiune de evacuare, urmand ca toleratul sa fie evacuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de incalzire 2013-2014 mariani200077 mariani200077 Buna seara ! As dori sa stiu daca mama mea in varsta de 73 ani, cu o pensie de 350 RON poate beneficia de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014, in ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire pentru apartament anl blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL, cu contract. Centrala pe gaze este ptr intreg blocul (30 de apartamente) iar factura vine la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu dizabilitati pot obtine locuinta anl? pot inscrie auto pe numele lor? marian_26 marian_26 Opersoana cu handicap gradul al-II-lea (epilepsie) ii poate inscrie o alta persoana o masina pe numele pedrsoanei bolnave care are un ajutor de 234 lei si daca ... (vezi toată discuția)