avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoare de incalzire 2013-2014
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoare de incalzire 2013-2014

Buna seara !
As dori sa stiu daca mama mea in varsta de 73 ani, cu o pensie de 350 RON poate beneficia de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014, in conditiile in care:
-aceasta locuieste intr-o casa, proprietatea mea(act de donatie din partea parintilor)
-in acea casa mai locuiesc si doi frati de-ai mei, fiecare dintre acestia avand propria lor familie.Fiecare dintre frati si mama noastra isi folosesc pt intretinere
propriile venituri;veniturile nu sunt la comun.
-casa este incazita cu gaze naturale
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 21 Octombrie 2013
Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este:
- proprietarul locuinţei;

- persoana care a înstrăinat locuinţa pe baza unui contract cu clauză de întreţinere;
- titularul contractului de închiriere;
- alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere;
- reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.

Acte pentru subvenţie încălzirea locuinţei cu Gaze naturale
- Cerere (viză asociaţie de proprietari, viză taxe şi impozite, viză fond funciar); Descarca cerere
- C.I. / B.I. pentru membrii familiei peste 14 ani;
- Certificate naştere pentru copii sub 14 ani;
- Certificat de căsătorie / deces, Hotărâre judecătorească de divorţ etc;
- Act proprietate / contract închiriere / comodat;
- Carte de identitate autoturism / motocicleta;
- Adeverinţa de venit (inclusiv bonurile de masa), cupon pensie/şomaj/alocaţie/ indemnizatie;
- Adeverinta institutie de invatamant in cazul burselor pentru elevi si studenti, cu exceptia burselor de studiu, sociale si ,,Bani de liceu’’
- Adeverinta de venit de la DGFP pentru veniturile din activitati independente;
- Factură gaze (luna anterioară);
- Raport verificări, încercări şi probe în vederea autorizării aparatului (ISCIR);
- Proces-verbal de pune în funcţiune a instalaţiei de gaze (pentru aragaz şi centrală);
- Dosar cu şină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire 2012-2013 ynocentta ynocentta AJUTOARE PENTRU ÎNCÃLZIREA LOCUINŢEI SEZONUL RECE 01 NOIEMBRIE 2012 - 31 MARTIE 2013 În vederea implementării prevederilor O.U.G. nr.70/2011 privind ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire pentru apartament anl blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL, cu contract. Centrala pe gaze este ptr intreg blocul (30 de apartamente) iar factura vine la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Subventie la caldura chance1 chance1 Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul ... (vezi toată discuția)