avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parasirea locului de munca fara preaviz, in absenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parasirea locului de munca fara preaviz, in absenta angajatorului

Buna ziua,

Cu doua saptamani in urma am angajat o persoana pentru ingrijirea mamei mele varstnice la domiciliu. In contractul elaborat, se stipula preaviz de doua saptamani.
Datorita unor discutii cauzate de disparitia unei sume de bani in casa, angajata ( care plecase pentru doua zile libere, timp in care am ramas eu cu mama, si avea cheile apartamentului), a venit in absenta mea, si-a adunat lucrurile si m-a anuntat printr-un sms despre " incetarea colaborarii noastr".
Mentionez ca nimeni nu a acuzat-o de disparitia banilor, dar a avut o reactie complet deplasata si isterica in discutiile aparuta, pozand in victima.
Aceasta plecare pe furis ma face sa o banuiesc acum si de sustragerea banilor.
Cand i-am mentionat clauza din contract, mi-a ras in nas, spunand ca face ceva pe contract, acesta fiind semnat..." de mana" (?!).
Cum ma sfatuiti sa procedez in situatia descrisa mai sus?
Cel mai recent răspuns: Rodivas , utilizator 15:27, 2 Octombrie 2014
Adevarul este ca nu prea aveti ce sa faceti, iar unica alternativa (litigiul) nu merita incercata.
Ce fel de contract ati semnat cu acea persoana?
Contract de colaborare, redactat de comun acord, nelegalizat, neraportat la finante, fiind vorba de o perioada de proba.
Care sunt pasii in cazul ca aleg litigiul si de ce nu merita?
E totusi vorba de un act si de 1500 lei, suma disparuta.
Acest contract este supus legislatiei civile, in caz de litigiu veti plati taxe de timbru.

Pentru suspiciunea de furt puteti sesiza Politia.
Cam cat agr putea fi taxa de timbru in acest caz?
As putea sa ma reprezint eu, in loc de avocat.

Alte discuții în legătură

Act vanzare - cumparare golanski golanski Sa va aduc la cunostinta un caz : Un frate si o sora decid sa vanda un apartament primit mostenire de la parintii lor. La intocmirea actului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Inselatorie pasalegaviorela pasalegaviorela buna ziua . invatati-ma ce sa fac in situatia urmatoare : fiul meu de 23 ani dar de o naivitate peste medie a cazut in plasa unor escroci care la randul lor ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu dupa cedare apartament lucian_sami lucian_sami Am trecut apartamentul pe numele fetei mai mari anul trecut, De atunci sotia a inceput a avea un comportament ciudat, denigrator sovin si chiar indiferent cu ... (vezi toată discuția)