Buna ziua,
Mar interesa si pe mine caresunt procedurile ce trebuie sa le urmez pentru a sista prinirea indemnizatiei de cc?!Este vorba de un minor de 1 an iar pentru indemnizatie a obtat tatal copilului pentru ca eu mama m-am intors la munca si ne-a fost mai usor sa faca el actele pentru indemnizatie si pentru pensie noi nefiind casatoriti,acum la un an ne-am despartit si el refuza sa-mi plateasca cei 500 de la indemnizatie si cei 200 de la alocatie...pentru pensia alimentara voi inainta un proces deasemenea si pentru custodia copilului dar nu stiu cum sa procedez pentru al obliga sa-mi plateasca acesti bani !
Am o nelemurire referitor la noua lege,eu as dori sa obtez sa stau acasa doar cele 126 de zile de concediu(prenatal+postnatal)deoarece nu am beneficiat nici o zi din concediu prenatal,avand contractul de munca pe perioada deternimata as dori sa obteze pentru ,,concediu de crestere copil''sotul defapt sa obteze direct petru stimulentul de insertie el,pentru ca amandoi ne vom intoarce la munca .As dori sa stiu daca se poate acesta varianta ca el sa faca actele direct pentru stimulentul de insertie cu toate ca si eu sunt angajata dar din cauza ca eu am contractul de munca pe perioada determinata as dori sa obteze el avand contractiul pe perioada nedeterminata.
Am si o nelamurire,sunt insarcinata in luna a 6 la sfarsitul luni aprilie o sa nasc!
Intentia mea este de a opta doar pentru cele 126 de zile(concediu postnatal+concediu prenatal) si dupa aceea de a-mi relua activitatea,si a opta doar pentru stimulentul de insertie nu si pentru indemnizatia de crestere copil.
Intrebarea mea este daca se poate opta asa si cati ani beneficiez de acest stimulent?!Tinand cont ca eu sunt angajata pe perioada determinata pana la 31.12.2012!,daca contractul nu se va mai prelungi dupa aceasta data mai pot obta pentru concediu de crestere copil?!