avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate rhadooq

Activitate rhadooq

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o solutie pentru problema urmatoare.
Sot si sotie, 2 copii. Divorteaza cand ambii copii erau inca minori. Se impart toate bunurile, se duc in directii diferite - copiii isi urmeaza mama in apartamentul nou cumparat. Planuiesc sa se impace, d-na ii doneaza d-lui jumatate din apartamentul nou achizitionat - Nu se impaca, donatia ramane. D-ul se recasatoreste la aprox. 5 ani distanta dupa ce a primit donatia - Locuiesc in alta localitate si acum. Dupa multi ani, fara sa primeasca pensie alimentara sau orice alt suport pentru copii, d-na decedeaza. Copiii fac succesiune, primesc fiecare 25% din apartament.
Pot acei copii sa faca ceva pentru a recupera cei 50% din apartament, donat catre al lor tata?
In caz de deces al tatalui (fiind casatorit inca), copiii cat % o sa mosteneasca? In cazul in care nu se poate face nimic pentru a recupera jumatatea de apartament donata anterior.
Tatal lor nu a investit nimic in acel apartament, nici macar impozitul nu si l-a platit + amenintari si reclamatii la politie catre mama copiilor, injurii, etc.
Se poate rezolva cumva aceasta problema?

Multumesc,
Răspuns la discuția Returnarea produselor.
Nu noi controlam preturile pentru ca suntem distribuitori, si depindem de cursul euro/dolar si de preturile producatorilor. Cineva cumpara un produs la valoarea x, dupa 3 zile producatorul creste pretul la valoarea y, automat se schimba si pretul produsului pe site-ul nostru iar cumparatorul dupa 5 zile de la achizitionarea produsului vrea sa il returneze. Aici nu se aplica prevederile Art. 10, b?
Art. 10, c:
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
La produsele cumparate pe baza de comanda se aplica punctul c din Art. 10?
Răspuns la discuția Returnarea produselor.
Multumesc pentru raspuns.
Insa este ceva ce nu inteleg, si anume:
Art. 9. - In cazul in care, pentru produsul sau serviciul ce face obiectul contractului la distanta, comerciantul crediteaza consumatorul, direct sau in baza unui acord incheiat de comerciant cu un tert, o data cu denuntarea unilaterala a contractului la distanta inceteaza de drept si contractul de acordare a creditului, fara penalitati pentru consumator.
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

In cazul de fata, eu vand de exemplu un hdd al carui pret se schimba zilnic. Exact in acest exemplu, se poate returna produsul?
Pe site apare sa zicem un calculator, cu toate specificatiile necesare. Cineva il cumpara, are dreptul sa-l returneze, tinand cont ca stie toate specificatiile, vede absolut tot, etc?
In cazul produselor comandate pe baza de comanda, acestea se pot returna?

Multumesc!
Buna ziua,

Reprezint un magazin online ce comercializeaza echipamente IT si nu numai. Ma intereseaza mai multe informatii si ce implica returnarea produselor din punctul de vedere al magazinului. Suntem obligati sa acceptam returnarea produselor? Daca da, in ce conditii se fac aceste reurnari?

Multumesc!