avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o solutie ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o solutie pentru problema urmatoare.
Sot si sotie, 2 copii. Divorteaza cand ambii copii erau inca minori. Se impart toate bunurile, se duc in directii diferite - copiii isi urmeaza mama in apartamentul nou cumparat. Planuiesc sa se impace, d-na ii doneaza d-lui jumatate din apartamentul nou achizitionat - Nu se impaca, donatia ramane. D-ul se recasatoreste la aprox. 5 ani distanta dupa ce a primit donatia - Locuiesc in alta localitate si acum. Dupa multi ani, fara sa primeasca pensie alimentara sau orice alt suport pentru copii, d-na decedeaza. Copiii fac succesiune, primesc fiecare 25% din apartament.
Pot acei copii sa faca ceva pentru a recupera cei 50% din apartament, donat catre al lor tata?
In caz de deces al tatalui (fiind casatorit inca), copiii cat % o sa mosteneasca? In cazul in care nu se poate face nimic pentru a recupera jumatatea de apartament donata anterior.
Tatal lor nu a investit nimic in acel apartament, nici macar impozitul nu si l-a platit + amenintari si reclamatii la politie catre mama copiilor, injurii, etc.
Se poate rezolva cumva aceasta problema?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:29, 8 Iunie 2022
Donatia nu au cum sa o recupereze.
Sa aștepte sa decedeze si tatal , vor mosteni 3/4 din cota lui din casa.
Daca tatal nu foloseste casa , nu exista interes din partea copiilor sa ceara partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii casatorii diferite Sekler Sekler Mama din prima casatorie are doi copii C1 si C2. Divorteaza si se recasatoreste rezultand alti doi copii C3 si C4. In timpul celei de a doua casatorii sotii ... (vezi toată discuția)