avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate adrina_s

Activitate adrina_s

Pentru un angajat am primit de la un executor judecatoresc adresa de infiintare a popririi. Angajatul a cerut instantei suspendarea provizorie a executarii silite, depunand la dosarul cauzei dovada achitarii taxei de timbru, a timbrului judiciar si a cautiunii.
Instanta a admis cererea si a dispus suspendarea provizorie a executarii silite (pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare, ce face obiectul altui dosar). Hotararea este irevocabila. Nu este investita cu formula executorie.
In aceste conditii, angajatorul ii mai retine sau nu 1/3 din venit pentru a achita executorului judecatoresc creanta si cheltuielile de executare?
Dar, daca angajatul ar fi venit in ziua de 22 la serviciu, ar fi fost pontat 8 ore si apoi seara la ora 22 s-ar fi constatat decesul? Ar fi trebuit platit sau nu pentru munca prestata in 22?
Un salariat care avea concediu medical (cancer) de la 01 oct. 2012 la 31 oct. 2012 a decedat la data de 22 oct. 2012 (seara). Cei de la departam. resurse umane vor sa faca decizia de incetare a contractului de munca cu data de 22.10.2012 conform prev. art. 56 (1) lit. a din Codul muncii. Insa in Normele la OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate la art. 79 lit. a) scrie ca "Plata indemnizatiilor inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul a decedat."
Cum trebuie procedat corect? Pana la ce data calculez indemnizatia de concediu medical?