avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendarea provizorie a executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

suspendarea provizorie a executarii silite

Pentru un angajat am primit de la un executor judecatoresc adresa de infiintare a popririi. Angajatul a cerut instantei suspendarea provizorie a executarii silite, depunand la dosarul cauzei dovada achitarii taxei de timbru, a timbrului judiciar si a cautiunii.
Instanta a admis cererea si a dispus suspendarea provizorie a executarii silite (pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare, ce face obiectul altui dosar). Hotararea este irevocabila. Nu este investita cu formula executorie.
In aceste conditii, angajatorul ii mai retine sau nu 1/3 din venit pentru a achita executorului judecatoresc creanta si cheltuielile de executare?
Cel mai recent răspuns: lavinia17d , utilizator 18:11, 23 Martie 2013
Buna ziua,

Pe perioada suspendarii nu puteti sa ii retineti nicio suma de bani din salariu. de asemenea, ce ati retinut, nu virati, ii tineti blocati pana la solutionarea contestatiei.
Buna ziua.
Suntem si noi in situatia descrisa mai sus, doar ca sunt debitorul poprit si nu tertul poprit (firma).
Exista o hotarare de suspendarea provizorie a executarii silite, doar ca aceasta judecandu-se dupa vechiul Cod de procedura civila nu se comunica partilor decat la cerere.

Ni s-a comunicat ca se poate elibera o copie dupa incheiere daca ne prezentam personal la Judecatorie cu o cerere, sau se poate trimite prin posta.

Intrebarea mea este daca e suficienta copia dupa incheiere (hotarare) pe care o duce debitorul la locul de munca sau e necesar ca executorul sa informeze firma?

Daca este necesar ca executorul sa informeze firma (tertul poprit) cum trebuie sa procedez eu ca debitor? Executorul are un termen in care trebuie sa instiinteze sau poate face instiintarea pe loc, prin fax sau email si ulterior prin posta? Astfel incat sa pot rezolva toata situatia intr-o zi, mai ales ca suntem la 2 zile distanta pana la incasarea venitului care trebuie poprit si nu as vrea sa se intample asta deoarece exista hotararea de suspendare provizorie a executarii silite?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare provizorie sabinna sabinna Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta. Am facut doua cereri de suspendare provizorie a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)