Impotriva unei firme a inceput executare silita a unei sentinte comerciale executorie dupa prima instanta.
Am facut doua cereri de suspendare provizorie a executarii sentintei respective pe cale de ordonanta presedintiala, pana la solutionarea cererii de suspendare formulata odata cu in apelul. Ambele au fost respinse.
Evident ca nu mai am timpul necesar sa fac si altceva si cred ca banca va consemna suma ( care este foarte mare ) la dispozitia executorului.
In concret, ce probe ar fi trebuit sa aduc ca sa mi se admita cererea de ordonanta presedintiala privind suspendarea provizorie a sentintei respective ? Stiu care sunt conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala. Ce dovezi puteam sa aduc ca sa dovedesc urgenta si eventualele pagube ?
Am uitat, ultima cerere a fost respinsa prin incheiere si fara cale de atac. E corect?
Daca fac apel, asa cum spune Codul de proc. civ. nou, cine-l judeca? Trebuie sa cer suspendarea executarii si in apel, cu plata de cautiune ?
Odata ce suma de bani a fost poprita de catre banca, aceasta va fi consemnata oricum catre executorul judecatoresc, chiar si daca obtineti suspendarea provizorie a ex. silite. Presupun ca a-ti solicitat suspendarea provizorie a executarii silite si a-ti depus si cautiunea de 10% din valoarea obiectului cererii? Aveti pe rol si contestatie la executare?
Sentinta com. data de prima instanta este executorie. Exercitarea apelului nu suspenda de drept executarea . Apelul formulat la sentinta com. data in prima instanta este o actiune distincta, de cea privind suspendarea provizorie a executarii silite, pana la solutionarea contestatiei la ex.