avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate abserban

Activitate abserban

Buna ziua,

Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani + penalizarile aferente.

Mentionez ca eu am fost un cetatean bun platnic, am toate instiintarile de plata unde acest impozit nu figureaza. Fiind vorba de o curte pe care platesc chirie la stat n-am stiu ca eu sunt cel care plateste impozitul.

Este normal sa mi se ceara si penalitati, cum pot scapa de ele?

Multumesc,

Bogdan
Răspuns la discuția atacare contract cesiune
Multumesc pentru raspuns, sper ca weekendul asta sa pot ajunge la avocat unde
probabil voi afla mai multe amanunte.

Cum adica prin rezolutiune ? Cesionarul pierde drepturile ?
Faza e asa, nu ne intereseaza sa plateasca ca nu mai vrem banii aia, daca merg in instanta pot anula direct pe motiv de neplata la timp sau cesionarul are dreptul sa achite plata restanta ? Si cu era cu treaba aia ca daca nu ai solicitat in termen de 3 ani plata ea se prescrie ?
dupa paragraful cu pretul cesiunii scrie doar atit:

"Prezentul contract se completeaza de drept cu dispozitiile art. 1391 si urm C.C. si cu dispozitiile
legii 10/2001

Redactat de avocat .... "

X a semnat un "contract de cesiune de drepturi" lui Y. Y se anagaja sa plateasca o suma de bani in doua transe ca pret al cesiunii. X cedeaza astfel toate drepturile ce ii revin de pe urma despagubirilor din Legea 10, in speta un teren care nu se poate restituii in natura.
Prima rata la semnare, achitata si a doua rata cu termen in august 2003. Y nu a mai achitat a doua rata insa vrea sa puna in aplicare contractul si sa intre in drepturile cesionate.

1. Am inteles ca conform legii creditorului nu se mai poate ataca contractul pt neplata pt ca au trecut 3 ani si s-a prescris.
2. Cum pot ataca acest contract in favoarea cedentului si aici ma refer orice chichita: forma, termeni, etc.
Ca date ajutatoare:
1. Unul din martori desi e trecut pe contract nu a semnat
2. In contract cedentul cedeaza "toate drepturile" drepturile desi e bun comun pt ca e insurat nu ? poate ceda fara acordul sotiei un bun dobindit in timpul casatoriei ?
3. Calitatea martorilor, au voie sa fie rude de gradul 1 ?

va multumesc pt orice idee.......

Răspuns la discuția despagubire pentru deposedare
Multumes pt raspuns,

Scaparea a fost ca Primaria a comunicat la domiciliu din dosar insa intre timp persoana in cauza depusese o hirtie unde specifica "domiciliu ales" deci coumnicarea nu s-a facut. Am mers la primarie si am depus cerere sa ni se comunice corect urmand a contesta in instanta.
Un membru al familiei a detinut o proprietate aflata sub casa polivalenta din bucuresti.
A depus cerere de despagubire printr-o notificare in 2001 si a primit
o dispozitie de la primarie in 2005-05-04 prin care se dispunea solutia: 15 - Masuri Reparatorii.

In 14.08.2006 pe site-ul primariei apare o noua dispozitie prin care se respinge notificarea de despagubire pe motiv ca nu se poate dovedi ca existat un imobil pe terenul revendicat.

Mentionez ca revendicarea s-a facut numai pentru terenul in cauza si nu pentru constructie pt ca pe terenul respectiv nu a existat nici o constructie.
Pe site-ul primariei scrie ca dispozitia poate fi atacata in termen de 30 de zile insa eu abia acum am aflat.

Ce pot face in aceasta situatie ???

Răspuns la discuția succesiune intrebare simpla
Multumesc pt raspunsuri, intre timp m-am documentat si eu si aveti perfecta dreptate. Bunicul a murit de 20 de ani si nu s-a facut nici o succesiune, asa ca vor fi doua succesiuni, insa am inteles ca la succesiunea dupa bunicul meu noi nu trebuie sa fim prezenti.

Bogdan
Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din partea bunicii se va imparti in patru parti egale sau in 5 ?
- toti ceilalti frati ai mamei traiesc
- nu exista testament sau altceva
Multumesc,