avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe teren retroactiv
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe teren retroactiv

Buna ziua,

Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani + penalizarile aferente.

Mentionez ca eu am fost un cetatean bun platnic, am toate instiintarile de plata unde acest impozit nu figureaza. Fiind vorba de o curte pe care platesc chirie la stat n-am stiu ca eu sunt cel care plateste impozitul.

Este normal sa mi se ceara si penalitati, cum pot scapa de ele?

Multumesc,

Bogdan
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:31, 5 Iulie 2012
Este adevarat ca este in sarcina dvs plata taxei pe terenul concesionat, conform codului fiscal, art 256, alin 3
"(3) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren."
[ link extern ]

dar contractul trebuia transmis de cei de la directia de patrimoniu(unde s-a incheiat contractul) la directia de impozite si taxe care trebuia sa va inregistreze pe rolul dvs si taxa pe teren.
Eu va sfatuiesc sa faceti cerere de scutire la plata penalitatilor calculate in care sa specificati ca ati achitat in fiecare an ceea ce era specificat in instiintarea de plata si pentru conformitate atasati copii dupa instiintarile de plata. Aceasta cerere, insotita de copiile dupa instiintarile de plata, o depuneti la registratura DITL sect 3 -luati bon de inregistrare.( cred c-ar fi bine sa depuneti o cerere si copii dupa instiintari si la registratura primariei sect. 3).
Si e bine sa va inscrieti si in audienta la directorul ditl.
In cererea de scutire sa invocati si obligatia dumnealor de a trece in instiintarea de plata obligatiile fiscale fiecarui an (taxa pe teren este o obligatie fiscala) conform HG 1723/2004 - M.Of.1009/2.11.2004- nota la anexa 2
"NOTÃ:
Scrisorii i se anexează "Înştiinţarea de plată" referitoare la obligaţiile fiscale pentru anul în curs, precum şi precizări privind facilităţile la achitarea acestora şi modalităţile de plată."
[ link extern ]

(pagina 7 din monitor)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

/impozit/taxa teren,legea 193/2015 si og 1 tatianagramada tatianagramada 1. Va rog sa imi spuneti daca un contribuabil care plateste prin contract de inchiriere chirie administratiei primariei locale mai este normal sa fie ( ... (vezi toată discuția)
Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat mamidoctor mamidoctor ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru teren concesionat Constanta18 Constanta18 Sunt concensionar al unui teren .este legal să plătesc impozit pe teren?:) (vezi toată discuția)