Am avut un magazin de incaltaminte din piele. Magazinul este inchis de din 2002. Marfa ramasa, pantofi, nevandabili, modele vechi, iesite din moda, a stat depozitata intr-un subsol si a mucegait, nu se mai poate folosi. Firma a fost platitoare de TVA, dar la un moment dat prin 2012 i-a fost anulat din oficiu dreptul de TVA. La momentul acela In contabilitate, a fost scos din marfa adaosul comercial (articol contabil 378:371) si TVA ul neexigibil (articol contabil: 4428:371), ramanand in stoc marfa inregistrata fara adaos comercial si fara tva neexigibil, banuiesc ca inregistrarile nu au fost corecte. Intrebare este ce intregistrari trebuiau facute cand s a anulat dreptul de tva sa incerc sa remediez si cum sa scot definitiv marfa din stoc, ea fiind degradata, si moral si fizic, nu o mai pot vinde, eu am tinut o pentru ca nu stiu cum sa procedez, dar acum nu mai am unde sa o tin si vreau sa o arunc...sau sa o dau la vreun azil de batrani, ceva...E vorba de un stoc de vreo 6000 lei.
am un srl care a avut un magazin. magazinul a fost spart de hoti care au furat marfa in valoare de x lei. furtul a fost declarat la politie, au venit, au luat amprente mi-au dat chiar o hartie care atesta o spargere la acest magazin. chestia e ca marfa furata a ramas in stoc, cand fizic nu mai exista.(intre timp magazinul s-a desfiintat) si firma nu mai are activitate. cum fac contabiliceste sa aduc stocul de marfa pe zero?