avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletaiancu

Activitate nicoletaiancu

Tatal meu a cedat vecinului o suprafata de cca. 40 mp din curte, la hotar. Au facut o hartie de mana, semnata de ei, un copil de-al vecinului si o cunostinta de-a acestuia. El sustine ca i-a dat tatalui meu in ´94 o suma de bani, echivalenta a 25 milioane lei vechi, cum o putea sa ajunga la suma asta nu-mi pot da seama...
titlul de proprietate pe acest teren e detinut de tata impreuna cu fratele lui. Are valoare juridica actul de mana semnat in atare conditii? Am inteles ca, vecinul, avand sotia care lucreaza la primarie la comisia funciara, ar fi facut cadastrul pe acest teren... Este posibil asa ceva, legal? Mai pot sa recuperez suprafata respectiva si cum sa procedez?
Bunicii mei au detinut o balta pe care tatal meu a revendicat-o odata cu pamantul extravilan imediat dupa ´91...Pamantul i-a fost restituit dar balta nu. Am fost la primarie in 2006, dupa moartea tatalui meu, si mi s-a spus ca balta este concesionata si ca i s-a trimis o scrisoare tatalui meu prin care a fost instiintat ca trebuie sa se prezinte cu actul de proprietate al baltii pentru a-i fi retrocedata. Neprezentandu-se cu actul, cei din primarie sustinand ca a existat un termen legal in care s-a putut revendica, balta a fost astfel concesionata, fara a avea dreptul de revendicare ca si mostenitor. Intrebarea este daca mai pot, totusi, revendica, cu sanse reale de reusita, balta bunicilor mei?