Bunicii mei au detinut o balta pe care tatal meu a revendicat-o odata cu pamantul extravilan imediat dupa ´91...Pamantul i-a fost restituit dar balta nu. Am fost la primarie in 2006, dupa moartea tatalui meu, si mi s-a spus ca balta este concesionata si ca i s-a trimis o scrisoare tatalui meu prin care a fost instiintat ca trebuie sa se prezinte cu actul de proprietate al baltii pentru a-i fi retrocedata. Neprezentandu-se cu actul, cei din primarie sustinand ca a existat un termen legal in care s-a putut revendica, balta a fost astfel concesionata, fara a avea dreptul de revendicare ca si mostenitor. Intrebarea este daca mai pot, totusi, revendica, cu sanse reale de reusita, balta bunicilor mei?
Ultima zi in care se puteau formula cereri de revendicare in baza legii fondului funciar a fost 30.11.2005. De asemenea, in termen de 10 de zile de la data cand a primit raspunsul ca i se restituie doar terenul, nu si balta, tatal dvs.trebuia sa faca contestatie la propunerea comisiei locale, catre comisia judeteana de fond funciar. Daca nu era multumit nici de solutia data de comisia judeteana, in 30 de zile de la primirea deciziei, se putea adresa instantei. Acum... singura varianta pe care o aveti ar fi instanta, insa dat fiind ca nu s-au respectat pasii procedurali, sansele ar putea fi destul de scazute.
Revendicare teren
mariuska87
buna ziua ,am si io o intrebare,ce ar trebui sa fac ,unde sa ma duc si de unde sa incep cu actele pentru revendicarea unui teren, sa fiu mai explicita :bunicul ... (vezi toată discuția)