avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cedare teren cu hartie de mana - poate fi intabulat ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cedare teren cu hartie de mana - poate fi intabulat imobilul?

Tatal meu a cedat vecinului o suprafata de cca. 40 mp din curte, la hotar. Au facut o hartie de mana, semnata de ei, un copil de-al vecinului si o cunostinta de-a acestuia. El sustine ca i-a dat tatalui meu in ´94 o suma de bani, echivalenta a 25 milioane lei vechi, cum o putea sa ajunga la suma asta nu-mi pot da seama...
titlul de proprietate pe acest teren e detinut de tata impreuna cu fratele lui. Are valoare juridica actul de mana semnat in atare conditii? Am inteles ca, vecinul, avand sotia care lucreaza la primarie la comisia funciara, ar fi facut cadastrul pe acest teren... Este posibil asa ceva, legal? Mai pot sa recuperez suprafata respectiva si cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: popicadi , utilizator 21:19, 27 Ianuarie 2012
legal nu e posibil insa chestiunea in cauza da nastere unei dezbateri care numai instanta o poate transa in favoarea unuia sau a altuia...castiga cine face proba celor invocate.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
nicoletaiancu a scris:

Tatal meu a cedat vecinului o suprafata de cca. 40 mp din curte, la hotar.

Pai daca tatal dumneavoastra a cedat acel teren, dumneavoastra de ce vreti acum sa-l recuperati?
Tatal dv ce spune? Nu a fost un ptret corect?
Legal, vecinul nu putea intabula dreptul de proprietate in baza unei chitante de mana. Insa, poate actiona in judecata pe tatal dvs pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Avand in vedere faptul ca terenul detinut de tatal dvs si fratele dansului este in indiviziune, conform TP, vecinul va trebui, probabil, sa formuleze si o actiune oblica pentru iesirea din indiviziune, astfel incat lotul solicitat sa se regaseasca in cota parte a tatalui dvs.
teroretic vecinul ar fi trebuit sa faca o cel putin o lucrare de dezlipire prin care sa ia cei 40 de mp. moment in care tatal dumneavostra ar fi trebuit sa mearga la notar impreuna cu vecinul. In caz ca nu a facuto nu cred ca s-a intamplat nimic. Intr-o prima faza cred ca ar trebui sa vorbiti cu un topograf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare dubioasa... gigelas gigelas In baza Legii 18/1991,s-a emis un titlu de proprietate pe numele a 3 frati. Nu s-a facut partajul succesoral pentru terenul din TP. Totusi,unul dintre ... (vezi toată discuția)
Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Acte...la notar,pe vorbe ! gigelas gigelas Buna seara, As vrea sa stiu,daca este posibil ca un notar sa incheie un contract de vanzare cumparare pentru un teren ce se vinde si care provine ... (vezi toată discuția)