avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte...la notar,pe vorbe !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte...la notar,pe vorbe !

Buna seara,
As vrea sa stiu,daca este posibil ca un notar sa incheie un contract de vanzare cumparare pentru un teren ce se vinde si care provine astfel:"...parte prin cumparare FARA ACT SCRIS inainte de casatorie,de la tatal meu...de peste 40 de ani, parte prin reconstituire in baza legii nr.18/1991..."
Tot asa s-a emis si Titlu de Proprietate pe o suprafata destul de mare,respectivului.
Nu se spune ce suprafata a fost cumparata si nici ce suprafata a fost reconstituita in baza legii 18/91.
Titularul acestui TP a avut rol pe o suprafata de 600 mp. Atat putea sa reconstituie personal in baza legii 18/91. Restul revenea tuturor mostenitorilor autorrului lui (acesta mai avea 2 frati).
Cert este ca,invocand faptul ca ar fi cumparat terenul de la tatal lui,FARA ACTE, a reusit sa acapareze intregul teren ce ar fi trebuit sa apartina in cote egale mostenitorilor autorului sau decedat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 09:54, 10 Decembrie 2012
In cartea funciara, respectiv extrasul de carte funciara, ce se mentiona?
Acest amanunt nu il cunosc.Dar,ar putea tatal meu sa solicite un extras de CF al terenului respectiv,avand in vedere ca este fratele titularului si mostenitor de drept al unei cote/parti din acel teren ?
De la Primarie ni s-a dat Procesul Verbal de Punere in Posesie,afirmand ca nu au si copie dupa Titlul de Proprietate.
Am obtinut TP de la OCPI.
Ce anume ar trebui sa faca tatal meu,in situatia aratata ? Ma refer,ce acte ar trebui obtinute ptr.clarificarea situatiei.De unde sa le solicite ? Cum se poate anula TP emis doar unui singur mostenitor,cand existau trei mostenitori ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Daca doresc sa solicit anularea unui Titlu de Proprietate,carei instante trebuie sa ma adresez ? Care ar fi legislatia aplicabila ? Ce taxe ... (vezi toată discuția)
Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Fraudarea legii ? gigelas gigelas Buna ziua, Voi fi foarte concis: 1-la intrarea in C.A.P.o persoana a declarat ca ar detine teren propriu,insa terenul nu era al sau,ci al tatalui ... (vezi toată discuția)