avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare Titlu de Proprietate

Buna ziua,
Daca doresc sa solicit anularea unui Titlu de Proprietate,carei instante trebuie sa ma adresez ?
Care ar fi legislatia aplicabila ?
Ce taxe trebuie sa platesc ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:26, 7 Decembrie 2012
Este un titlu de proprietate emis in baza Legii 18/1991?
Da,pe legea 18/91
Buna ziua!

Cererea de chemare în judecată trebuie făcută în termen de 3 ani de la data la care a fost eliberat titlul de proprietate sau de la data la care ati luat cunoştinţă de faptul că pentru suprafaţa respectivă a fost eliberat titlul de proprietate unei alte persoane. Nerespectarea termenului de 3 ani duce la respingerea acţiunii ca tardiv introdusă.

Cererea se depune la judecătoria în raza căreia se află suprafaţa de teren.

Aceasta cerere de chemare in judecata nu se timbreaza, implicand costuri doar in privinta onorariului de aparator.

Succes!
Am aflat ca exista un TP anul trecut.Imediat am facut cerere la Primarie,sa-mi dea o copie dupa TP,insa acolo aveau doar Procesul verbal de punere in posesie.Am luat o copie si dupa PV.
Dupa aceea,am facut demersuri la OCPI si am obtinut un exemplar dupa TP respectiv.
Atunci am luat la cunostinta ca exista acest TP.
Este valabil Termenul de chemare in judecata ? Pe cine chem,ca titularul a decedat intre timp. Dar,inainte de a deceda,a vandut o parte din teren,motivand ca are terenul "parte cumparat FARA ACTE,de la tatal sau (bunicul meu),parte reconstituit in baza legii 18/91." Ori,nu a existat nicio vanzare.Totusi,notarul a perfectat vanzarea,mentionand chiar asa in cuprinsul contractului de vanzare-cumparare...ceea ce mi se pare aberant sa intocmeasca un contract de vanzare-cumparare,stiind ca terenul provine dintr-o vanzare FARA ACTE.
Terenul ce este pe acel TP trebuia sa fie mostenit de cei 3 copii ai autorului titularului de TP.
Este vorba de titularul TP + Tatal meu + o matusa (acestia fiind cei 3 frati). Titularul TP si matusa sunt decedati acum.
TP este datat in 1996.
Ce pot sa fac acum ? De fapt,tatal meu.Avem acte originale datate 1933,cu provenienta terenului.Acesta a fost cumparat de bunicul meu,tatal lui tata si al titularului de TP si al matusii mentionate. Deci,era masa succesorala.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte...la notar,pe vorbe ! gigelas gigelas Buna seara, As vrea sa stiu,daca este posibil ca un notar sa incheie un contract de vanzare cumparare pentru un teren ce se vinde si care provine ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Problema legata de legea 18 mihaela harcan mihaela harcan Bunica mea a obtinut in instanta pamantul care i se cuvenea cf legii 18 in 1994.La cateva luni a facut o chitanta de mana intre ea si unul din copiii sai prin ... (vezi toată discuția)