In baza Legii 18/1991,s-a emis un titlu de proprietate pe numele a 3 frati.
Nu s-a facut partajul succesoral pentru terenul din TP.
Totusi,unul dintre frati,a vandut o parte din pamant,unei nepoate,care si-a construit deja o casa pe acel teren.
A fost o vanzare legala,daca nu exista partajul succesoral facut ?
Va multumesc.
Da. TP este dobandit in baza Legii 18/1991 - pentru pamantul defunctului.
Defunctul a avut 3 copii,iar TP s-a emis pe numele tuturor.
Dar,nu s-a facut niciun fel de partaj succesoral,insa unul dintre frati,FARA ACORDUL CELORLALTI,a vandut o parte din teren,iar cumparatorul (ofiter de politie) a si construit o vila pe acel teren.
Nu stiu in ce conditii s-a facut vanzarea,cert este ca s-a facut.
Dupa spusele dvs. inteleg ca nu era posibila o astfel de vanzare.
Ce se poate face acum,in aceasta situatie ?
Va multumesc.
Nu se poate vinde o suprafata anume dintr-un TP aflat in indiviziune, ci doar o cota parte ideala (in cazul nostru 1/3), fara individualizarea parcelei respective. In cazul de fata, sunt gata sa fac pariu cu dvs. ca acea cladire nu are nici autorizatie de constructie si nici respectiva vanzare nu a fost facuta la vreun notariat (poate, in cel mai bun caz, o chitanta de mana). Verificati la primarie, la biroul taxe si impozite si la urbanism.
Cred ca aveti dreptate. Tocmai aceste suspiciuni le am si eu. Sunt fiul unuia dintre frati. Am dreptul sa merg eu la primarie sa cer astfel de informatii ?
Daca ar fi asa cum spuneti dvs,si cred ca asa e,daca deschid un proces ptr.iesirea din indiviziune,ce se poate intampla cu terenul respectiv si casa construita pe el ?
Ce legislatie este aplicabila in speta ?
Va multumesc.
Daca tatal dvs. traieste, dansul trebuie sa formuleze cererea privind obtinerea de informatii de la primarie (va poate mandata si pe dvs, in baza unei procuri notariale).
In cadrul unui proces de iesire din indiviziune se pot intampla multe...daca terenul respectiv cade in lotul vanzatorului, totul ramane ca si pana acum. Daca insa suprafata in cauza revine unuia din ceilalti doi frati, vanzatorul este obligat sa-l despagubeasca cu valoarea actuala a terenului in cauza. (sulta).
Partaj succesoral
Statescu
Buna seara! Doi frati, impreuna cu mama lor - dupa decesul tatalui,respectiv sotului -merg la notar pt. eliberarea certificatului de mostenitor. Masa ... (vezi toată discuția)