Kyandra a scris:
Daca fratele a avut, in timpul vietii parintilor, un contract prin care acestia i-au oferit uzufructul asupra acelei suprafete de teren, este posibil sa-si fi intabulat acel drept de uzufruct, in nici un caz dreptul de proprietate. Trebuie sa dezbateti succesiunea, apoi sa faceti iesirea din indiviziune si abia apoi se va intabula dreptul de proprietate pentru dvs. si fratele dvs, pentru cotele parti respective.
Doar daca parintii dvs, i-au facut fratelui act de vanzare-cumparare pentru terenul in cauza, pe timpul vietii dansilor, este posibil ca acesta sa-si fi intabulat dreptul de proprietate.
stiu doar ca pe timpul vietii parintii au facut amandoi testament pentru cei doi copii, testandu-le cota de 1/2 fiecaruia . dupa decesul tatalui, mama revoca primul testament si face un al doilea testament, care cred ca este in favoarea doar unui copil (cel care pretinde ca si/a luat partea cu dreptul de uzufruct, dar tot asa numai testament. nu au dezbatut mostenirea pentru acel teren, nu s/a facut iesirea din indiviziune. sigurul lucru care l/a aratat "fratele improprietarit" este doar o schita de dezmembrare. nu cred ca mama, sotia supravietuitoare in anul 2004 , desi a facut un alt testament, nu putea face succesiunea fara celalalt frate, nu cred ca notarul ar fi facut un act de transmitere doar pentru un copil fara a dezabte succesiune, dar ramane instanta de judecata si
ei asa pretind ca au sentinta si au cistigat dreptul de uzufruct si ca au intabulat partea lor in cartea funciara.