avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarari pronuntate de instanta fara acte in dovedirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarari pronuntate de instanta fara acte in dovedirea proprietatii ?

De pe urma defunctului a ramas un teren in suprafata de 2500 mp , teren care a fost stapanit de defunct de mai bine de 45 ani , sub nume de proprietar, continuu, neintrerupt. Asa se specifica in certificatul de mostenitor.Mostenitorii sunt in nr. de 2 .
Acestia au facut o tranzactie in instanta prin care si-au impartit acest teren cum au dorit, tranzactie consfintita de instanta. Au impartit posesia ?!
De mentionat ca defunctul , in timpul vietii a obtinut acest acest teren printr-o hotarare de iesire din indiviziune in urma unui testament prin care tatal acestuia lasa copiilor o suprafata de 10000 mp teren.
Dar vorbim de testamente , iesiri din indiviziune , tranzactii dar nici un titlu de proprietate.
cum e posibil?
Cel mai recent răspuns: stelutaalistar , utilizator 20:19, 27 Noiembrie 2008
a intervenit uzucapiunea
Pai nu prin testament s-a transmis proprietatea ?
Cum nu are act de proprietate?
Pai exista un testament dar testatorul nu trebuia sa aibe si el un act prin care sa se dovedeasca ca e proprietar?
Dinaintea testamentului nu mai am nici un act care sa ateste proprietatea.
E suficient doar testamentul care intr-adevar e autentificat la notariat dar in care nu se specfica proveninta terenului ci doar ca x lasa mostenire........?
La notariat exista ceea ce vreti.
Notarul are copie dupa actul de proprietate.
Va multumesc ptr. raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea dreptului de proprietate ramona74 ramona74 as dori sa stiu daca o persoana fizica se poata intabula pe 1/2 din suprafata totala a unui teren, motivat de faptul ca aceasta a folosit aceasta suprafata de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune veronyka48 veronyka48 Buna dimineata!Sotul meu are o hotarare definitiva de iesire din indiviziune inca din anul 1990,atat a bunurilor mobile cat si imobile,mostenirea fiind de pe ... (vezi toată discuția)