avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_enache

Activitate cristina_enache

Buna ziua,

Am un caz nefericit de circulare fara rovinieta in perioada martie - decembrie 2011. Iar acum, normal, curg amenzile.

Ultimele PVCC primite, sunt pentru constatare din 21.08.2011, PVCC e intocmit la 31.01.2012 si a ajuns la noi in 24.02.2012, conform confirmarii de primire. PVCC anterioare spuneau ca amenda se plateste la trezorerie iar cei 28 euro despagurbire se platesc la DRDP. Procesele verbale primite azi spun ca amenda se plateste dupa cum urmeaza:

- 250 lei astfel: suma de 25 lei la unitatile trezoreriei statului ca venit la bugetul de stat si 225 lei la DRDP Bucuresti + cei 28 euro la DRDP
- 125 lei daca achit in 48 ore, astfel: 12.50 la trezorerie si 112.50 la DRDP + cei 28 euro la DRDP

Stie cineva ceva de aceasta modificare? Eu am sunat la AFP sa intreb dar au zis ca ei nu stiu nimic, poate e o greseala, poate nu... Masina fiind pe firma, tot primesc instiintari de la AFP ca la ei figurez cu amenzi neplatite (chiar daca au fost achitate). Pana acum le-am facut dovada platii si a fost ok. Acum sper sa nu platesc conform PVCC la DRDP dar de fapt sa fii trebuit sa platesc la AFP.

Multumesc!

Răspuns la discuția Angajare minor conform COR
va multumesc !
am gasit un caz la o alta firma, in 2001 au angajat un minor , 16 ani impliniti, clasa a XI-a, in functia de gestionar , care imi apare tot cu studii medii; si i-au facut si carnet de munca, tot ce trebuia... in ciuda faptului ca nu avea liceul terminat

stiu ca sunt 11 ani de atunci, dar chiar asa, tebuie sa il incadrez necalificat? portar, curier, manipulant marfa, etc... ?
Va multumesc pentru informatii!

Referitor la punctul 1 scris de mine, imi puteti furniza niste ocupatii in care ar putea fi incadrat?
Buna ziua,

Doresc sa angajez un minor, 16 ani impliniti, elev in clasa a X-a.

1. Ce ocupatii pot alege conform COR? Ce as fi vrut eu solicita sudii medii (ex: designer grafica 347127 sau secretar administrativ). El practiv se va ocupa de administrarea sediulul firmei (strange facturi de utilitati, le plateste, are grija de echipamentele tegnice, face update-uri la calculatoare, are dezvolta pagina de internet a firmei... etc...) Am inteles ca studiile medii sunt reprezentate de terminarea liceului, respectiv 12 clase, cu sau fara diploma de bac, ceea ce el nu are in acest moment. Nu as vrea sa-l incadrez nici la activitati de necalificat pentru ca nu au nicio legatura cu ce urmeaza el sa faca pentru firma. Imi puteti spune niste ocupatii care ar corespunde?

2. Am citit in acest forum ca daca are 16 ani impliniti nu mai este nevoie de acordul parintilor. Corect?

3. Tinand cont ca un minor poate lucra maxim 6 ore pe zi (norma intreaga sa zicem), fara ore suplimentare, o fractiune de norma este considerata 3 ore? Sau il pot incadra cu timp partial de 4 ore / zi?

4. Care este salariul minim brut la care il pot incadra pentru 6 ore?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Cu stima,
Cristina Enache