avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plati amenzi rovigneta, procese verbale intocmite in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plati amenzi rovigneta, procese verbale intocmite in 31.01.2012

Buna ziua,

Am un caz nefericit de circulare fara rovinieta in perioada martie - decembrie 2011. Iar acum, normal, curg amenzile.

Ultimele PVCC primite, sunt pentru constatare din 21.08.2011, PVCC e intocmit la 31.01.2012 si a ajuns la noi in 24.02.2012, conform confirmarii de primire. PVCC anterioare spuneau ca amenda se plateste la trezorerie iar cei 28 euro despagurbire se platesc la DRDP. Procesele verbale primite azi spun ca amenda se plateste dupa cum urmeaza:

- 250 lei astfel: suma de 25 lei la unitatile trezoreriei statului ca venit la bugetul de stat si 225 lei la DRDP Bucuresti + cei 28 euro la DRDP
- 125 lei daca achit in 48 ore, astfel: 12.50 la trezorerie si 112.50 la DRDP + cei 28 euro la DRDP

Stie cineva ceva de aceasta modificare? Eu am sunat la AFP sa intreb dar au zis ca ei nu stiu nimic, poate e o greseala, poate nu... Masina fiind pe firma, tot primesc instiintari de la AFP ca la ei figurez cu amenzi neplatite (chiar daca au fost achitate). Pana acum le-am facut dovada platii si a fost ok. Acum sper sa nu platesc conform PVCC la DRDP dar de fapt sa fii trebuit sa platesc la AFP.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta icristil icristil Am primit un PVCC in data de 02.07.2011 intocmit in data de 10.06.2011 pentru o contraventie din data de 12.12.2011. Pot contesta PVCC pe baza acestor date? Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adriana_lascu Adriana_lascu BUNA ZIUA IN DATA DE 31.01.2012 AM PRIMIT AMENDA DE ROVINIETA. AM PLATIT AMENDA, IAR CEI 28 EURO, CONTRAVALOARE VINIETA NU I-AM PLATIT.. IN DATA DE 15.04.2015 ... (vezi toată discuția)