avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate hi_land3r

Activitate hi_land3r

Buna ziua!
Am vandut autoturismul acum 3 ani si dupa ce am facut contractul de vanzare, l-am scos de la Finante/impozit de pe numele meu.
Acum cateva zile am primit telefon de la cumparator ca ar dori sa plateasca impozitul pe cei 3 ani pentru masina.
Foarte surprins i-am zis ca nu e necesar pentru ca, asa cum era normal, dupa vanzare, l-am scos de pe numele meu.
Asa am aflat ca cumparatorul a mentinut masina pe numele meu si a facut asigurarea si verificarea tehnica tot pe numele meu.
De pe internet, am vazut chiar ca a avut si un accident/incident rezolvat cu asigurarea pe numele meu. Ma intreb cum a putut face asta fara ca eu sa fiu prezent...
Cum as putea sa-l opresc sa foloseasca in fals asigurarea si masina pe numele meu si cum as putea sa-l actionez in judecata pentru malusul creeat pe asigurarea mea?

multumesc
Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate reface titlul de proprietate asupra unui teren extravilan astfel incat sa apar si eu in acesta. Terenul este mostenire dupa parintii mei dar titlul de proprietate este emis doar pe sora mea. (suntem 2 frati). Mentionez ca in 1991 cand s-au depus cererile pentru tiluri eram minor (chiar pana in 1999). Intre timp sora mea a decedat iar mostenitorii ei nu au facut succesiunea pe acest teren. Daca ajuta cu ceva, chiar si acestia ar fi de acord cu refacerea titlului de proprietate. Problema este ca o terta persoana a incercat inselarea unuia din acesti mostenitori ai surorii mele prin cumpararea acestui teren la o valoare mult mai mica (s-a facut un antecontract de vanzare-cumparare pe intreg terenul). In prezent exista un litigiu (proces) intre acestia din urma si nu as dori ca partea care de drept ar fi a mea din mostenirea de la parinti sa fie luata in discutie la acel proces.