Daca o firma A cu o tona de mijloace fixe la care am transformari si modernizari a caror valoare depaseste 20% si se incadreaza in perioada de 5 ani de prescriere , intra in insolventa involuntar de vointa lor( o alta firma B furnizoare de materie prima de baza l e cere insolventa). Unitatea A, intra in blocaj financiar. Nu mai desfasoara activitate DELOC. Mijloacele fixe se afla in conservare.
1 - Imobilele au fost achizitionate din anul n-1 pana in 2008, moderizarile au avut loc pe diverse etape. Receptia finala a acestor modernizari sa zicem mai considerabile ca sume au fost in 2007 si 2008. Nebuloasa mea, e in faptul ca sunt in insolventa, nu indusa de mine, am numit administrator judiciar, de transfer din patrimoniul firmei nu stiu daca as avea la cine. Sunt obligata sa fac ajustare la TVA pana in anul n+1 cand as putea sa vand respectivele imobile(as colecta TVA) si as regulariza la momentul respectiv?Dar totusi in prezent sunt in patrimoniul meu. Mai mult habar nu am daca trebuie sa mai deduc amortizare pentru respectivele cladiri neutilizate.
2 - Utlilajele de asemenea . Am o gramada de modernizari .Dar am inteles ca la ele se face ajustare doar laTVA din valoarea de achizitie, desi eu prin modernizari am marit valoarea de inventar(nu se mai tine seama de 20%). La acestea nu mai calculez amortizare intrucat am proces verbal de conservare nu?Ajustarea ar fi trebuit sa o fac in momentul incheieri PV de conservare respectiv 2010? Cine ma poate forta aceasta cat timp ele sunt in patrimoniul meu,chiar daca nu mai functioneaza?
Fiscul m-ar putea acuza ca intentionat le tin sa expire perioada de prescriere ?
Multumesc pentru ajutor
1 - Imobilele au fost achizitionate din anul n-1 pana in 2008, moderizarile au avut loc pe diverse etape. Receptia finala a acestor modernizari sa zicem mai considerabile ca sume au fost in 2007 si 2008. Nebuloasa mea, e in faptul ca sunt in insolventa, nu indusa de mine, am numit administrator judiciar, de transfer din patrimoniul firmei nu stiu daca as avea la cine. Sunt obligata sa fac ajustare la TVA pana in anul n+1 cand as putea sa vand respectivele imobile(as colecta TVA) si as regulariza la momentul respectiv?Dar totusi in prezent sunt in patrimoniul meu. Mai mult habar nu am daca trebuie sa mai deduc amortizare pentru respectivele cladiri neutilizate.
2 - Utlilajele de asemenea . Am o gramada de modernizari .Dar am inteles ca la ele se face ajustare doar laTVA din valoarea de achizitie, desi eu prin modernizari am marit valoarea de inventar(nu se mai tine seama de 20%). La acestea nu mai calculez amortizare intrucat am proces verbal de conservare nu?Ajustarea ar fi trebuit sa o fac in momentul incheieri PV de conservare respectiv 2010? Cine ma poate forta aceasta cat timp ele sunt in patrimoniul meu,chiar daca nu mai functioneaza?
Fiscul m-ar putea acuza ca intentionat le tin sa expire perioada de prescriere ?
Multumesc pentru atentie. Problema mea e cam ... lunga si lata...... .
Multumesc,Xerxes. E bine cand mai schimbi un gand sau o parere. Si profit de ocazie......... .
Daca o firma A cu o tona de mijloace fixe la care am transformari si modernizari a caror valoare depaseste 20% si se incadreaza in perioada de 5 ani de prescriere , intra in insolventa involuntar de vointa lor( o alta firma B furnizoare de materie prima de baza l e cere insolventa). Unitatea A, intra in blocaj financiar. Nu mai desfasoara activitate DELOC. Mijloacele fixe se afla in conservare. Trebuie facuta ajustare sau nu? O parere luminata chiar mi-ar prinde bine..... Multumesc.
Multumesc,Xerxes. E bie cand mai schimbi un gand sau o parere. Si profit de ocazie......... .
Daca o firma A cu o tona de mijloace fixe la care am transformari si modernizari a caror valoare depaseste 20% si se incadreaza in perioada de 5 ani de prescriere , intra in insolventa involuntar de vointa lor( o alta firma B furnizoare de materie prima de baza l e cere insolventa). Unitatea A, intra in blocaj financiar. Nu mai desfasoara activitate DELOC. Mijloacele fixe se afla in conservare. ;) O parere luminata chiar mi-ar prinde bine..... Multumesc.
Am o firma platitoare de TVA, ...in anul 2008 am achizitionat o cisterna in leasing financiar pe o perioada de 3 ani . Pana in luna martie 2011,am achitat ratele de leasing,insa dupa aceasta data firma a ramas restanta 6 luni. Cei de la leasing au venit in luna octombrie 2011 si mi-au luat utilajul .:) Trebuie sa fac ajustare de tva pentru avansul si ratele ahitate sau nu? Multumesc celor care ma vor avea o parere.
Am o firma platitoare de TVA, ...in anul 2008 am achizitionat o cisterna in leasing financiar pe o perioada de 3 ani . Pana in luna martie 2011,am achitat ratele de leasing,insa dupa aceasta data firma a ramas restanta 6 luni. Cei de la leasing au venit in luna octombrie si mi-au luat utilajul negasind cine sa preia leasingul meu in eventualitatea de a-mi recupera ceva cheltuiala . Trebuie sa fac ajustare de tva pentru avansul si ratele ahitate sau nu? Multumesc celor care ma vor ajuta.