Buna ziua,
Am cumparat recent un teren care are si o casa , casa neavand acte dar este totusi trecuta la registrul agricol si fostul proprietar platea impozit pentru ea. Eu am facut demersurile necesare pentru a obtine acte pt casa ( proiect, autorizatii ) pe numele meu, iar acum pe final , inainte de eliberarea autorizatiei de constructie, cei de la primarie imi cer o declaratie a vanzatorului ca este de acord ca o data cu pamantul , imi cedeaza si casa( aspect care nu a fost trecut in mod expres in ctr de vz-cump). Nu pot obtine aceasta declaratie pt ca vanzatorul nu mai este in tara. Exista vreo lege care cere asa ceva? Cum procedez altfel? Multumesc.
Buna ziua,
Va rog acordati-mi un raspuns in aceasta problema. Un prieten a acceptat ca la domiciliul sau sa aiba sediul social o firma. Ulterior s-a descoperit ca aceasta firma a facut evaziune fiscala si s-a deschis proces penal, la care cunostinta mea nu s-a prezentat , fiind plecat din tara. Acum a aflat ca i s-a schimbat incadrarea in proces ca "intermediar ". Ce inseamna aceasta ?
Buna ziua,
O persoana lasa prin testament notarial unei alte persoane, fara nici un grad de rudenie intre ele, toate bunurile sale. In momentul incheierii testamentului, acesta nu are mostenitori. Dupa cativa ani i se naste un copil. Mai este valabil testamentul in acest caz?